Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Gólové hody v Ríme, Lazio zachraňovalo v hodine dvanástej

Strhujúci záver v Ríme, Juve potvrdil titul výhrou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Lazia Rím remizovali v pondelňajšom zápase 36. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A po divokom priebehu s Hellasom Verona 3:3.

Domáci futbalisti dvakrát viedli, ale hostia zásluhou Argentínčana Juana Iturbeho a Brazílčana Romula skóre otočili na 3:2 vo svoj prospech. Záver duelu bol poriadne hektický. Najskôr videl červenú kartu v 86. minúte domáci Senad Lulič a šance Lazia klesli na minimum. V 92. minúte však stiahol v šestnástke Miroslava Kloseho hosťujúci obranca Michelangelo Albertazzi, inkasoval červenú kartu a navyše mali domáci výhodu pokutového kopu. Ten síce Stefano Mauri nepremenil, ale lopta sa mu od brankára Rafaela odrazila späť na nohu a na druhý pokus nezaváhal.

V tabuľke je Lazio na deviatom mieste s 53 bodmi, Verona je desiata s rovnakým počtom bodov, ale s horším skóre.

Juventus oslávil na svojom štadióne jubilejný 30. titul v talianskej Serii A víťazstvom nad Atalantou Bergamo 1:0. Domáci už mali tretie "scudetto" v rade vo vrecku už pred zápasom, keď im k nemu pomohlo zakopnutie AS Rím. Ten v nedeľňajšom súboji šokujúco prehral v Catanii 1:4. Juventus potvrdil líderské postavenie vďaka gólu Simonea Padoina v 72. minúte a dve kolá pred koncom má na čele suverénny 11-bodový náskok.

Taliansko, Serie A - 36. kolo:

Lazio Rím - Hellas Verona 3:3 (1:1)

Góly: 30. B. Keita, 60. Lulič, 93. Mauri - 37. Marquinho, 69. Iturbe, 83. Romulo

ČK: 86. Lulič - 92. Albertazzi

Juventus - Bergamo 1:0 (0:0)

Gól: 72. Padoin

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články