Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chiellini kritizuje Tavecchia za rasizmus

Obranca Juventusu Turín Giorgio Chiellini kritizoval kandidáta na prezidenta Talianskej futbalovej federácie FIGC Carla Tavecchia za jeho rasistické výroky. Sedemdesiatjedenročný Tavecchio označil afrických hráčov za "pojedačov banánov".
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Chiellini povedal, že na tento post má kandidovať slušný človek, ktorý je osobnosťou a vhodným kandidátom je Tavecchiou súper vo voľbách, bývalý reprezentant Talianska Demetrio Albertini. "Čítal som Tavecchiove výroky a necítil som sa dobre," povedal Chiellini na tlačovej konferencii Juventusu Turín. "Nemám nič osobného proti Tavecchiovi, ale momentálne je na tento post vhodná jediná osoba, ktorou je Albertini. Nesmieme dopustiť, aby sa taliansky futbal opäť strápnil. Národný tím je viac ako Tavecchio," dodal 29-ročný obranca Juventusu.

Tavecchio. ktorý je momentálne viceprezidentom FIGC. bol terčom masívnej kritiky za svoje komentáre s rasistickým podtónom na letnom zhromaždení talianskych amatérskych líg (LND). Jeho výroky začala vyšetrovať aj Medzinárodná futbalová federácia FIFA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články