Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kozák by si proti Čechom prial víťazstvo, zostavu zatiaľ neprezradil

Slovenskí futbaloví reprezentanti už o 24 hodín nastúpia na prestížny prípravný duel proti Česku a tréner Ján Kozák by sa potešil, ak by diváci v Žiline boli svedkami kvalitného súboja. Na pondelkovej tlačovej konferencii zároveň opäť potvrdil, že šancu by chcel dať aj hráčom, ktorí doposiaľ veľa priestoru nemali.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Ide o prípravné stretnutie, tento rok máme prakticky jediné. Takže ten zápas by mal slúžiť na to, aby sme si niečo vyskúšali. Samozrejme, budem chcieť dať príležitosť aj chlapcom, čo menej hrávajú. Bol by som aj rád, aby mužstvo bolo kompaktné, dostatočne silné, aby malo čo ukázať divákom, pretože, hráme proti Českej republike. Kvalitnému, silnému mužstvu a bol by som rád, keby to bol kvalitný zápas," uviedol hlavný kormidelník.

Slovenskí reprezentanti sa momentálne vezú na víťaznej vlne. V piatkovom kvalifikačnom zápase EURO 2016 proti Luxembursku triumfovali 3:0 a v C-skupine sú zatiaľ stopercentní. V prospech Čechov ale hovorí bilancia z doterajších deviatich vzájomných zápasov, keď až päťkrát vyhrali a dvakrát sa zrodila remíza. "Prioritou bol pre mňa kvalifikačný zápas. A pravdu povediac, pred dvojzápasom som si hovoril - zvládnuť kvalifikačný zápas a potom si schuti zahrať. Ale v hlave trénera sa to rýchlo zabudne a už sa pripravuje na ďalší dôležitý duel. Pre mňa je totiž každý reprezentačný zápas veľmi dôležitý, lebo tých je málo," skonštatoval Kozák a vzápätí uznal kvality súpera:"Mali vždy skutočne silné mužstvo, kvalitné. Teraz bol pokles vo výkonnosti, nakoľko prišlo k obmene generácií. Ostali prakticky len Rosický a Čech, no sú tam noví hráči. Opäť ukazujú vysokú kvalitu, čo ma teší. Samozrejme, chceme vyhrať, ale uvidíme, ako to dopadne."

Stretnutia s postfederálnym rivalom majú vždy špecifický nádych, Kozák sa však neobáva, že by hráči podľahli prílišným emóciám. "Rivalita tam je vždy. Je to však prípravný zápas a hráči sú profesionáli. Vedia rozlíšiť dovolené od nedovoleného. Takže určite sa toho budú držať. Ale teším sa na zápas," pokračoval Kozák, ktorý zatiaľ neprezradil zostavu: "Niektorí hráči po kvalifikačnom zápase prakticky iba ľahko trénovali. Jedna skupina, čo nehrala, o čosi viac. Miňo Stoch odišiel, dvaja hráči Kucka a Švento majú problémy. Čiže, uvidím po tréningu. Skutočne nerád by som zavádzal, niečo povedal a potom by to v skutočnosti bolo iné."

Kozák na pondelkovej tlačovej konferencii ocenil aj prácu kouča Pavla Vrbu, ktorý je známy aj slovenským fanúšikom. Počas svojej trénerskej kariéry pôsobil v Púchove či Žiline, navyše bol horúcim kandidátom na post lodivoda slovenského národného tímu. "Vidíte, ako sa na Slovensku vypracoval na reprezentačného trénera. Pomohli sme mu. Som rád, lebo to je sympatický človek a tréner. Tiež začiatky nemal ľahké, bol pod tlakom. Kvalifikácia, je to iná káva. Má dobré výsledky. A keď dosiahnete také výsledky, ako víťazstvá s Holandskom, s Islandom, v Turecku, to hovorí zo všetko. Nie je ľahké dnes vyhrávať kvalifikačné zápasy, hlavne proti tak silným súperom," dodal Kozák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články