Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Top 5 hráčov, ktorí nikdy neboli povolaní reprezentovať svoju krajinu

Pre každého futbalistu je reprezentácia svojej krajiny tou najväčšou poctou. Niektorým hráčom, aj napriek kvalitným výkonom v klube, nebolo dopriate obliecť reprezentačný dres. My Vám dnes predstavíme piatich takýchto futbalistov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Mikel Arteta – Španielsko

Skvelý technik a obrovský bojovník, takto by sme mohli charakterizovať tohto Španiela v službách Arsenalu. V Londýnskom klube to dotiahol až na post kapitána mužstva, no pozvánka do seniorskej reprezentácie nie a nie prísť. Samozrejme, v španielskej reprezentácii je na jeho post pretlak hráčov. Spomenúť môžeme Xabiho Alonsa, Sergia Busquetsa, Xaviho, Kokeho a iných. V každej inej reprezentácii by sa pre neho miesto zrejme našlo.

Mauro Zárate – Argentína

Mauro Zárate prešiel samozrejme mládežníckymi výbermi Argentíny, no na pozvánku do seniorskej reprezentácie čaká márne. Najlepšie obdobie kariéry prežíval v Laziu Rím, kde sa mu strelecky aj najviac darilo. Momentálne je hráčom West Hamu United, no tí ho poslali na hosťovanie do iného londýnskeho klubu, QPR. Vyzerá to tak, že najlepšie roky má tento 28 ročný útočník za sebou a v tvrdej konkurencii Lionela Messiho, Gonzala Higuina, Carlosa Téveza a iných sa do reprezentačného dresu tak ľahko neoblečie.

José Enrique – Španielsko

Ďalší z radu výborných španielskych futbalistov, ktorí nemali tú česť obliecť najcennejší dres. Po svojom príchode na Anfield Road zažíval výborné futbalové obdobie, no konkurencia v reprezentácii bola a je naozaj obrovská. Prednosť dostali Jordi Alba alebo Nacho Monreal.

Sylvain Distin – Francúzsko

Dlhoročná opora zadných radov a kapitán Evertonu sa za celú svoju kariéru ani raz nedostal do výberu Francúzska na reprezentačný zápas. Momentálne má 37 rokov a vyzerá to tak, že šanca na reprezentovanie sa pri momentálnom mladom kádri francúzskej reprezentácie pominula. Tréneri počas jeho takmer dvadsaťročnej kariéry uprednostňovali iných stopérov, ako napríklad Gallasa, Abidala, Squillaciho či Silvestreho.

Steven Taylor – Anglicko

Steven Taylor je naozajstným srdciarom, v Newcastle United pôsobí už od roku 1995, no za celých 20 rokov sa nikdy nepozrel na reprezentačný zraz. Samozrejme, prešiel si mládežníckymi kategóriami. V tej seniorskej však nastal zlom a prednosť dostali iní. Rio Ferdinand, John Terry, Phil Jagielka alebo Gary Cahill.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články