Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najväčšie hviezdy americkej MLS

Popularitu Major League Soccer mimo USA rozšíril hlavne David Beckham, ktorého neskôr nasledoval Thierry Henry. Obaja títo hráči už ukončili kariéru a ich (okrem iného) marketingové poslanie prebrali ďalší skvelí hráči pôsobiaci v Európe, ktorí chcú na sklonku kariéry naživo ukázať svoje majstrovstvo aj divákom za veľkou mlákou.
Zdroj: twitter.com
Zdieľajte:

Kaká – Orlando City

Bývalý hráč AC Miláno či Realu Madrid svoje pôsobenie v Európe ukončil už skôr a pred touto sezónou pôsobil v rodnej Brazílii. O jeho služby však malo záujem vedenie orlandského klubu a ich ponuku Kaká jednoducho nemohol odmietnuť. Po podpísaní kontraktu sa tak stal najlepšie plateným hráčom MLS. V úvodnom zápase sezóny narazilo Orlando na ambiciózny New York City s Davidom Villom a našim Adamom Nemcom, v ktorom Kaká gólom z posledných minút zariadil deľbu bodov.

David Villa – New York City

Ako sme spomínali, David Villa sa upísal klubu z New Yorku, ktorého majitelia vlastnia aj Manchester City, z ktorého vybudovali naozaj konkurencieschopný klub. To isté sa snažia aj s klubom z New Yorku, ktorého kvalitu má pozdvihnúť hlavne David Villa a Frank Lampard, ktorý príde do klubu po skončení premierligovej sezóny.

Adam Nemec – New York City

Aj keď sa meno a popularita Adama Nemca nedá porovnávať s jeho útočnou dvojičkou Davidom Villom, ich spoločné účinkovanie v ofenzíve New Yorku zatiaľ prináša ovocie. Nemec ťaží hlavne zo svojej výšky, pracovitosti a agresivity v súbojoch a v dvoch úvodných zápasoch sa dokázal dostať aj do niekoľkých šancí, ktoré sa mu bohužiaľ nepodarilo premeniť. Slovenský reprezentant svojim rozhodnutím odísť do MLS prekvapil veľa fanúšikov futbalu, no povedzme si úprimne, nie každý sa môže pochváliť tým, že jeho „parťákom“ z útoku je David Villa.

Jozy Altidore – Toronto FC

Dvadsaťpäťročný americký reprezentant sa trochu vymyká z našej charakteristiky hráčov, ktorí prichádzajú do Ameriky na sklonku kariéry. Ešte stále mladý útočník bol v minulosti považovaný za jeden z najväčších talentov USA, no svoj potenciál aj po niekoľkých európskych zastávkach nedokázal naplno využiť. Aj to bolo pravdepodobne dôvodom, prečo sa vrátil späť do USA, kde chce zrejme znova naštartovať svoju futbalovú kariéru.

Sebastian Giovinco – Toronto FC

Ďalším relatívne mladým hráčom, ktorý pred touto sezónou posilnil Toronto FC je taliansky reprezentant Sebastian Giovinco. V zimnom prestupovom období opustil Juventus Turín, v ktorom toho za posledné obdobie veľa nenahral a zamieril do americkej MLS. Giovinco je kreatívnym záložníkom, ktorý spolu s Altidorom môžu časom vytvoriť obávanú dvojicu pre každú obranu v zámorskej najvyššej futbalovej súťaži.

Steven Gerrard – LA Galaxy a Frank Lampard – New York City

Obaja hráči ešte pôsobia na ostrovoch, no po skončení sezóny opustia Premier League a zamieria do Ameriky. Steven Gerrard svojim rozhodnutím o konci kariéry v Liverpoole prekvapil nejedného fanúšika The Reds, podobne boli na tom fanúšikovia Chelsea, keď sa dozvedeli o odchode Lamparda z Londýna. Všetkým fanúšikom BPL budú tieto dve legendy chýbať, no americká MLS vďaka nim dostane iný rozmer a hlavné inú kvalitu.

Keď sa ku všetkým týmto menám ešte prirátajú hráči, ktorí v Amerike už nejaký čas pôsobia, konkrétne Robbie Keane, Michael Bradley či Jermaine Jones, z Major League Soccer sa pomaly, ale isto stáva atraktívna súťaž, ktorá si postupne získava fanúšikov po celom svete.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články