Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

OH 2016 v Riu? Briti tam môžu poslať túto jedenástku

Veľká Británia môže na olympijský futbalový turnaj v Riu poslať celkom silné mužstvo.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Anglická futbalová asociácia (FA) potvrdila snahu vyslať na OH 2016 do Ria de Janeiro spoločný tím Veľkej Británie. Futbalisti z Anglicka, Škótska, Walesu a Severného Írska spoločne reprezentovali Veľkú Britániu aj na OH 2012 v Londýne.

Britská olympijská asociácia (BOA) pre agentúru Reuters potvrdila, že FA podporuje spoločný projekt aj pre hry v Riu. "FA chce, aby sa do kvalifikačného procesu o postup na OH 2016 zapojili mužské i ženské národné tímy Anglicka v spoločnom výbere Veľkej Británie," uviedol hovorca BOA Andy Hunt. Prípadný štart spoločného tímu Veľkej Británie v Riu musí ešte odobriť Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

Britský denník The Telegraph priniesol možnú jedenástku, s ktorou by sa Británia mohla na hrách predstaviť.

BRANKÁR

Jack Butland, Stoke City & Anglicko - Potrebné pre Butlanda bude v lete prestúpiť, alebo aspoň odísť na hosťovanie. Momentálne totiž v drese Stoke nie je prvou voľbou do brány.

OBRANA

Andrew Robertson, Hull City & Škótsko - Jeden z najlepších obchodov sezóny. Robertson prišiel do Hullu z Dundee United. Navyše pravidelne nastupuje za seniorský výber Škótska.

Jordan McGhee, Hearts & Škótsko - V drese Hearts debutoval ako 16-ročný a pravidelne nastupuje od osemnástich. Je kapitánom škótskej dvadsaťjednotky.

John Terry, Chelsea & Anglicko - Zrejme stále najlepší anglický stopér, avšak Terry už ukončil reprezentačnú kariéru. To však neznamená, že by sa nemohol objaviť v tíme pre OH.

Ben Davies, Tottenham & Wales - Ďalší talentovaný hráč, ktorému by však, podobne ako Butlandovi, pomohlo hosťovanie niekde, kde by nastupoval pravidelne.

ZÁLOHA

Nathaniel Chalobah, Chelsea & Anglicko - Bývalý kapitán mládežníckeho výberu Chelsea, s ktorým vyhral FA Youth cup. Momentálne je na hosťovaní v Readingu. Pravidelne nastupuje v drese anglickej 21-tky a je pripravený pravidelne nastupovať aj v Premier League.

Jordan Ibe, Liverpool & Anglicko - Vychádzajúca hviezda z Anfield Road má pred sebou veľkú budúcnosť. 19-ročný mladík pri súčasnej forme jednoznačne patrí do britského výberu.

Aaron Ramsey, Arsenal & Wales - Hral na londýnskej olympiáde a jeho skúsenosti z tohto turnaja môžu byť platné. Momentálne tiež patrí k najlepším stredným záložníkom celej Premier League.

Gareth Bale, Real Madrid & Wales - Pokiaľ sa Wales nekvalifikuje na EURO do Francúzska, najdrahší futbalista sveta určite rád prikývne na ponuku nastúpiť za Britániu na OH.

ÚTOK

Ryan Gauld, Sporting Lisabon & Škótsko - Je označovaný za škótskeho Messiho alebo mini-Messiho. Po skvelom štarte v Dundee United dokázal odolať pokušeniu z presunu do Premier League a v lisabonskom Sportingu kvalitatívne rastie.

Harry Kane, Tottenham & Anglicko - Pokiaľ bude pokračovať v aktuálnych výkonoch, Kane bude hrať za Anglicko na majstrovstvách Európy. Pokiaľ nie, bude kľúčovým hráčom Veľkej Británie v Brazílii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: telegraph.co.uk

Diskusia

Podobné články