Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Alexandre Lacazette, hviezdna budúcnosť francúzskeho futbalu

Francúzska futbalová liga nie je v súčasnosti tak sledovaná. V mnohých prípadoch je to však škoda, pretože práve v Ligue 1 sa rodí mnoho skvelých hráčov. Jedným z nich je aj Alexandre Lacazette, o ktorého sa bijú popredné veľkokluby.
Zdroj: Twitter
Zdieľajte:

Len 23-ročný francúzsky útočník, pôvodom z Guadalupe, má v tejto sezóne formu, ktorú mu môže závidieť ktorýkoľvek z popredných strelcov. V Ligue 1 si pripísal v dvadsiatich troch zápasoch hneď dvadsaťjeden gólov, čo ho dostalo do čela medzi strelcami.

Šikovný útočník, ktorý oblieka dres Lyonu, je jedným z hlavných ťahúňov tímu a tréner sa na neho môže spoľahnúť. Hlavne vďaka jeho gólom sa tak bývalý francúzsky vládca momentálne vyhrieva na vrchole ligovej tabuľky.

Lacazette hrá v Lyone už od svojho detstva, keď ako desaťročný prišiel do mládežníckej akadémie. Hneď osem základných kameňov jedenástky trénera Fourniera prešlo mládežníckou akadémiou, ktorou sa francúzsky celok môže pýšiť. Možno je to práve dôverná znalosť spoluhráčov, čo Lyon v tejto sezóne ťahá k tak skvelým výsledkom.

Jeho príbeh, francúzskeho útočníka, ktorý prešiel akadémiou Lyonu, vám možno bude povedomí. Rovnakú minulosť má totiž aj madridský kanonier Karim Benzema. Lacazette je rýchly útočník so zabijáckym inštinktom. Je tak len otázkou času, či rovnako ako pred rokmi Benzema, opustí Lyon a vydá sa skúsiť šťastie do niektorého zo svetových veľkoklubov.

On sám sa zatiaľ nikam neponáhľa: „Pokiaľ budem naďalej cítiť, že sa môžem v Lyone zlepšovať, nevidím dôvod k odchodu.“ Už teraz sa však o neho zajímajú tímy, ako je Barcelona alebo Manchester City.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: FutbalovýSvet.sk

Diskusia

Podobné články