Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ako sa dá dostať do formy za jediný mesiac?

BRATISLAVA - Aj keď sa to nezdá, jeden mesiac je dlhá doba, počas ktorej sa toho dá spraviť naozaj veľa.
Dá sa dostať do formy za jediný mesiac?.
Dá sa dostať do formy za jediný mesiac?. Zdroj: Freepik.com - halayalex
Zdieľajte:

Dá sa napríklad dostať do formy. Samozrejme, za 30 dní sa nikomu pravdepodobne nepodarí vyzerať ako slávny futbalista. Za 30 dní je však možné získať výrazne lepšiu kondičku, ktorá potom vedie k tomu, že zvládneme aj 90 minútový zápas.

Ste futbalista na amatérskej úrovni? Možno sa vám zdá, že počas zimných mesiacov už nie ste vo forme, aby ste zvládli najbližší zápas. Čo s tým? Na začiatok je potrebná pohodlná bežecká obuv. Prečo? Pretože do lepšej formy sa za mesiac dostanete vďaka behu.

Ako behať v priebehu jedného mesiaca?

Tieto tipy zároveň slúžia aj tým futbalistom, ktorí sa napríklad zotavujú po zranení a potrebujú postupne získať svoju kondičku späť.

1. Dbajte na výber správnej obuvi

Vybrať vhodné pánske bežecké tenisky nie je náročné. Na internete nájdete stovky článkov o tom, aká správna obuv je. Ak si nie ste istí, nechajte si poradiť priamo v športovom obchode. Správna bežecká obuv má veľký vplyv aj na vašu kondičku a odhodlanie behať. Nesprávna obuv vám môže spôsobovať otlaky, bolesti nôh a kolien a odradí vás od ďalšieho behania.

2. Dajte si realistické ciele

Ak si zvolíte nereálny cieľ, budete frustrovaní po prvom týždni, pretože nebudete vládať. Začnite pomaly. Čím pomalšie začnete, tým viac si vaše telo bude opäť zvykať na fyzickú námahu.

Postupne potom pridávajte kilometre. Radšej pridajte menej než viac. Vypracujte si plán, ktorého sa budete držať. Začnite napríklad na 4 kilometroch a postupne môžete trať zvýšiť na 10 km. Môžete si zavolať aj ostatných kamarátov (futbalistov), aby chodili behať s vami. Budete sa tak môcť povzbudiť navzájom.

3. Pridajte aj niečo iné

Áno, beh vás zaručene dostane za mesiac do formy. Ak však k nemu pridáte futbalové tréningy a povedzme plávanie, celkový konečný efekt bude oveľa lepší. Beh vám pomôže s lepším dýchaním a s naštartovaním svalov, inými športami naopak budete budovať vaše svaly.

Nevzdávajte sa, ak po týždni neuvidíte výsledok. Potrebujete celý mesiac na to, aby ste mohli byť na seba hrdí!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: PR článok

Diskusia

Podobné články