Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Real a San Lorenzo sa pobijú o globálnu nadvládu

Dnes spoznáme klubového majstra sveta pre rok 2014.
Zdroj: twitter.com
Zdieľajte:

Po vlaňajšej prekvapivej jazde marockého Raja Casablanca, ktorú ukončil až vo finále Bayern Mníchov, vzíde klubový majster sveta z očakávanej dvojice. V dnešnom finále sa proti sebe postavia šampióni Európy a Južnej Ameriky.

"Biely balet" ťahá skvelú šnúru 21 víťazných zápasov a pokukuje po 22., ktoré by ukončilo pre Real fantastický rok. Zverenci Carla Ancelottiho majú na dosah štvrtú trofej v tomto roku (Liga majstrov, Superpohár UEFA, Copa del Rey). Taliansky manažér už jednu trofej z MS klubov má, v roku 2007 ju získal s milánskym AC. Najväčší tromf Realu, Cristiano Ronaldo, sa môže stať štvrtým hráčom, ktorý získa titul na MS klubov s dvoma rôznymi mužstvami. Nemecký reprezentant Toni Kroos môže získať tretiu trofej majstra sveta v priebehu dvanástich mesiacov, potom čo sa vlani tešil z titulu klubového šampióna s Bayernom a v júli triumfoval s Nemeckom na šampionáte v Brazílii. Pre Real to je druhá účasť na MS klubov, v premiérovej edícii, v roku 2000, sa mu v konkurencii Corinthiansu, Al-Nassru a Casablancy nepodarilo postúpiť do finále. Argentínske San Lorenzo sa radovalo z výhry v Copa Libertadores po finálovej výhre nad paraguajským Nacionalom. Argentínskym tímom sa vo finále príliš nedarí (Boca Juniors neuspela v roku 2007, Estudianted od dva roky neskôr) a futbalisti San Lorenza tak môžu dnes prepísať históriu.

Madridský Real prešiel do finále s gráciou sebe vlastnou, keď v semifinále rozstrieľal mexický Cruz Azul vysoko 4:0. San Lorenzo sa vo svojej premiére natrápilo s Aucklandom City a o postupe rozhodlo až v predĺžení.

ČÍSLO

79 - je počet gólov, ktoré Real počas 21-zápasovej šnúry víťazstiev dal. To robí priemer 3,8 gólu na zápas.

HLASY

Karim Benzema, Real Madrid: "Bol to skvelý rok pre mňa aj Real. Vyhrali sme množstvo trofejí a chceme vyhrať aj túto, aby sme si udržali našu skvelú formu.

Martin Cauteruccio, San Lorenzo: "Z Realu strach nemáme, aj keď vieme, že je jeden z najlepších tímov na svete. Musíme hrať zo zabezpečenej obrany a počkať si na svoju šancu. Chceme skončiť turnaj oslavou."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, FIFA.com

Diskusia

Podobné články