Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kríza FIFA je ukončená, tvrdí Blatter

Prezident Joseph Blatter považuje krízu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za ukončenú a neplánuje opustiť svoj post.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

„Boli sme v kríze, ale zastavili sme ju. Pokiaľ sa vyskytnú problémy, nie je to chvíľa, kedy by mal muž pri kormidle opustiť svoju prácu. Každý deň sa hrajú stovky, tisíce zápasov organizovaných FIFA. Nie je to po prvý raz, čo som sa ocitol v kritickej situácii,“ cituje slová funkcionára agentúra AP.

FIFA v piatok informovala, že nebude opakovať hlasovanie o dejiskách MS 2018 a 2022. Svetový šampionát tak budú hostiť Rusko a Katar.

„Do dnešného dňa sme nenašli dôvod, že naše rozhodnutie bolo zlé. Musela by stať nejaká katastrofa, aby sme revidovali naše hlasovanie,“ povedal Blatter.

Výkonný výbor FIFA v piatok informoval, že zverejní správu vyšetrovateľa Michaela Garciu ohľadom údajnej korupcie pri výbere dejísk. Exekutíva organizácie jednohlasne schválila publikáciu správy "vo vhodnej forme", no neuviedla, kedy sa tak stane.

Vedenie FIFA predtým tvrdilo, že nemôže zverejniť 430-stranový dokument pre právne dôvody, ale nakoniec tak urobí po tom, čo "sa uzavrú prebiehajúce konania voči jednotlivcom," oznámil prezident federácie Sepp Blatter.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články