Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pepe: Ak Ronaldo nevyhrá Zlatú loptu, bude to hanba

Obranca Realu Madria sa domnieva, že by sa Cristiano Ronaldo mal právom stať držiteľom tohtoročnej Zlatej lopty.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Portugalský útočník je v úvode novej sezóny vo famóznej forme, v 17 zápasoch strelil už 23 gólov. Navyše bol hlavným stavebným kameňom pri úspechu Realu v Lige majstrov, v ktorej "Bielemu baletu" dopomohol k celkovému víťazstvu sedemnástimi gólmi a vytvoril tak strelecký rekord súťaže.

Najväčšími súpermi Portugalčana v tohotročnej ankete budú nemecký majster sveta, brankár Manuel Neuer a štvornásobný držiteľ Zlatej lopty Lionel Messi. Obaja odohrali kvalitný svetový šampionát, ale Pepe si aj tak myslí, že jeho krajan si ocenenie zaslúži viac ako ktokoľvek iný.

"Ak vyhrá iný hráč, mal by sa hanbiť vzhľadom k tomu, čo Cristiano dokázal, prekonal mnoho rekordov a strelil 17 gólov v minulej sezóne Ligy majstrov," povedal 31-ročný obranca pre A Bola.

"Za tri mesiace dal 23 gólov, čo viac by mal urobiť? Je to najlepší hráč v histórii a ja opakujem, že by to bol škandál a hanba, keby nezíska Zlatú loptu," dodal.

23-člennú nomináciu oznámili posledný októbrový týždeň. Následne zostane posledná trojica a o víťazovi sa rozhodne počas galavečera 12. januára 2015.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sportskeeda.com

Diskusia

Podobné články