Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slováci v Žiline zmrazili Fínov

Slovenskí futbalisti zakončili úspešnú jeseň výhrou nad Fínskom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Priateľský zápas - Žilina

Slovensko - Fínsko 2:1 (2:1)

Góly: 1. Hološko, 7. Hamšík - 45+. Hubočan (vl). ŽK:Kiss. Rozhodoval: Hameter (Rak.)

Slovensko: Mucha - Hubočan, Škrtel, Ďurica, Švento - Pečovský, Hrošovský (59. Kiss) - Šesták (80. Stoch), Hamšík (59. Duda), Mak (25. Weiss) - Hološko (59. Ďuriš)

Fínsko:Hradecký - Uronen, Moisander, Halsti, Arkivuo (86. Lampi) - Hetemaj (73. Hämäläinen), Sparv, Kauko (73. Mattila) - Jeremenko, Pohjanpalo (46. Pukki), Riski

Kozákovci vstúpili do posledného zápasu v tomto roku vynikajúco, už po 35 sekundách sa spoza šestnástky, aj za pomoci teču fínskeho kapitána Moisandera, presadil Hološko - 1:0. Slováci v aktivite pokračovali aj naďalej a v 7. minúte poslal Šestákov center za chrbát brankára Hradeckého hlavou Hamšík - 2:0. Fíni, schladení poriadne studenou sprchou, dali o sebe po prvýkrát vedieť po desiatich minútach, Riski ale pálil vysoko nad bránu. V polovici prvého polčasu si pripísal prvý zákrok v stretnutí Ján Mucha, ktorý vytlačil Riskiho strelu na roh. Ponúknutú šancu Fíni nezohrali najlepšie, k lopte sa dostal Hološko, ktorý našiel na hranici ofsajdu Maka, ten ale zoči-voči Hradeckému neuspel. V závere prvého polčasu zabojoval v strede poľa Pečovský, lopta sa dostala k Weissovi, ktorý ju naservíroval do pokutového územia Hamšíkovi, ktorého vychytal fínsky gólman. V nadstavenom čase sa napokon radovali aj Fíni, Arkivuova strela opečiatkovala žrď Muchovej brány a v snahe o odkop ju do vlastnej siete nasmeroval Hubočan - 2:1.

Prvá strela po zmene strán patrila Severanom, Hetemaj ale z hranice šestnástky pálil vedľa. V 56. minúte mohol odčiniť zaváhanie z konca prvého polčasu Hubočan, ktorý strelou z diaľky netrafil fínsku bránu. O dve minúty sa „Suomi“ podarilo vyrovnať, striedajúci Pukki ale zakončoval z ofsajdu, a tak gól samozrejme neplatil. Štvrťhodinu pred koncom posielal na Hradeckého nepríjemnú loptu z priameho kopu Weiss, na druhej strane pohrozil aktívny Pukki. Fínski hráči sa snažili o vyrovnanie, mali niekoľko dobrých príležitostí, slovenská obrana na čele s Jánom Muchom však dokázala odolávať. V samom závere si ešte pýtal penaltu Ďuriš, rakúsky rozhodca zachoval pokoj a zverenci Jána Kozáka sa tak s rokom 2014 rozlúčili výhrou nad Fínskom 2:1.

Hlas po zápase:

Ján Kozák, tréner SR: "Zostavu som urobil tak, aby ľudia videli na vlastné oči Škrtela, Hamšíka, Ďuricu. Bolo vidieť, že chceme vyhrať, hoci chlapci boli po dueli v Macedónsku unavení. Začiatok nám vyšiel fantasticky, škoda, že sme nedali tretí gól. Robo Mak a Marek Hamšík mali veľké šance, no nezlomili sme súpera a dostali sme gól do šatne. Fíni majú svoju kvalitu, vycítili šancu. V druhom polčase sme mali slabší pohyb a pri súperových šanciach sme mali trochu šťastie, streli minuli bránku. Mne tento zápas dosť ukázal. Každé víťazstvo veľmi teší."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články