Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V nórskej nominácii aj 15-ročný Ödegaard

Iba 15-ročný supertalent Martin Ödegaard figuruje v nominácii nórskej futbalovej reprezentácie na blížiace sa kvalifikačné zápasy o postup na EURO 2016. Tréner národného tímu Per Mathias Högmo zaradil ofenzívneho stredopoliara do širšieho výberu na stretnutia proti Malte a Bulharsku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Högmo sa tak rozhodol po tom, ako jeho zverenci vo svojom úvodnom vystúpení v kvalifikácii prehrali začiatkom septembra doma s Talianskom 0:2. Hoci mali Nóri častejšie loptu na kopačkách, za 90 minút súboja v Osle nedokázali vyprodukovať jedinú strelu na bránu. "Martin predvádza kvalitné výkony na najvyššej úrovni už dlhší čas. Darí sa mu v domácej súťaži a nesklamal ani vo svojom seniorskom debute. Verím, že zvýši konkurenciu v strede poľa a pomôže nám pri tvorbe šancí," uviedol Högmo na utorkovej tlačovej konferencii.

Ödegaard nastúpil za Nórsko proti SAE v prípravnom zápase v auguste a vo veku 15 rokov, 253 dní sa stal historicky najmladším reprezentantom svojej krajiny. V domácej súťaži oblieka dres klubu Strömsgodset IF, svojimi výkonmi už zaujal skautov viacerých popredných európskych veľkoklubov. Na jeho hru sa už osobne boli pozrieť zástupcovia FC Barcelona, Bayernu Mníchov či Manchestru United.

Nórsko sa v kvalifikačnej H-skupine predstaví 10. októbra na Malte, o štyri dni neskôr hostí doma Bulharsko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články