Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

7 najväčších srdciarov súčasného futbalu

Top
Dnešná doba je plná prestupov za neuveriteľné čiastky a skutočných srdciarov už je len hrstka. My sme si pre vás pripravili sedem hráčov, ktorí by nikdy nevymenili svoj klub za žiadné peniaze.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Iker Casillas - 24 rokov v Reale Madrid

Iker prišiel do akadémie Realu Madrid keď mal deväť rokov. V roku 2000, vo svojich šestnástich rokoch, sa prvýkrát postavil medzi žrde seniorského tímu. V deväťnástich rokoch ako najmladší brankár histórie chytal vo finále Ligy majstrov. Od tej doby nikoho nepustil do brány. Až v roku 2013 ho José Mourinho posadil na lavičku. Teraz sa však pomaly opäť vracia do brány.

Andrés Iniesta - 18 rokov v Barcelone

Iniesta bol prijatý do La Masie vo svojich dvanástich rokoch. Pôvodne začínal ako defenzívny záložník, ale jeho skvelá kontrola lopty a presné prihrávky z neho urobili ofenzívneho záložníka. Už v 18 rokoch sa prebojoval do prvého tímu a je velmi nepravdepodobné, že by niekedy chcel zmeniť dres.

Daniele de Rossi - 13 rokov v AS Rím

Do akadémie AS Rím přišiel relatívne neskoro – v 17 rokoch. Ale trvalo mu len rok, než nastúpil za prvý tím. Od tej doby je jeho nepostradateľnou súčasťou. S Francsescom Tottim tvoria dvojicu hráčov, ktorú by chcel mať snáď každý klub.

Steven Gerrard - 25 rokov v Liverpoole

Kapitán, vodca, legenda - aj tak by sa dal charakterizovať Steven Gerrard. Do akademie prišiel v deviatich rokoch a za prvý tím si pripísal svoj prvý zápas v osemnástich. V roku 2003 nahradil Sammiho Hyppiu na poste kapitána a rok na to odmietol veľmi lukrativnú ponuku Chelsea a v očiach fanúšikov ešte stúpol. Je takmer stopercentné, že v Liverpoole ukončí svou kariéru.

Philipp Lahm - 19 rokov v Bayerne Mníchov

Lahm je soúčasťou Bayernu od svojich sedemnástich rokov. Je až neuveriteľné, že bol kapitánom v každej vekovej kategórii tohto bavorského veľkoklubu. V deväťnástich rokoch debutoval za seniorský tím v zápase s francúzskym Lens. V roce 2008 odmietol ponuku Barcelony a určite mu to spätne nebude ľúto.

Xavi Hernández - 23 rokov v Barcelone

Xavi prišiel do barcelonskej akademie vo svojich jedenástich rokoch. Svoj prvý zápas za seniorský tím si pripísal v roku 1998 v zápase s Mallorkou. Od tej doby odohrál cez 700 zápasov a stal sa prvým hráčom Barcelony, který si připsal 150 štartov v mezinárodných zápasoch. S Iniestou tvorí skvelú dvojicu, ktorú môžu Barcelone závidieť všetky kluby.

Francesco Totti - 25 rokov v AS Rím

Totti je jedným z najpopulárnejších futbalistov celej Európy, ale doma v Ríme je uctievaný ako boh. Fanúšikova ho nazývajú Il Re di Roma - v preklade Kráľ Ríma. Totti hraje za Rím od svojichch trinástich rokov, kedy nastúpil do mládežníckej akadémie. Už v šestnástich rokoch si pripísal prvý zápas za seniorský tím a od osemnástich hraje pravidelne. Za rímsky tím hraje už 25 rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: FutbalovýSvet.sk

Diskusia

Podobné články