Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Synovia slávnych futbalistov

Myslíme si, že deti slávnych futbalistov to majú ľahké, no niekedy je opak pravdou. Hlavne ak si vyberú cestu futbalistu. Neustále porovnávanie so slávnym otcom pozná každý z týchto chlapcov. No až čas ukáže, či budú úspešnejší a nakoľko zdedili futbalové gény svojich predkov.
Zdroj: youtube.com
Zdieľajte:

V dnešnom magazíne Vám predstavíme jedenásť mladých futbalistov, ktorí sa chcú aspoň priblížiť k úspechom svojich otcov.

11. Mitchel Bergkamp

V roku 2006 to bol práve mladý Bergkamp, ktorý obstaral výkop pred prvým zápasom na novom štadióne Arsenalu, Emirates. Nie je pochýb o tom, že Mitchel Bergkamp je talentovaný futbalista, no vybral si trocha odlišnú cestu ako jeho otec, ktorý sa v dvanástich rokoch pripojil k akadémii Ajaxu. Mitchel si vybral klub Almere City, kde nastupuje za kategóriu U-15 v druhej holandskej lige.

10. Justin Kluivert

Ďalší slávny Holanďan, Patrick Kluivert má štyroch synov rôzneho veku, no je to práve Justin, ktorý sa futbalovo ponáša na svojho otca. Je rýchly, skvele dribluje a vie zakončiť. Nikoho neprekvapilo, že mladý Kluivert sa pripojil k Ajaxu, rovnako ako jeho otec, ktorý neskôr obliekal dres Barcelony či AC Milána.

9. Isaac Drogba

Zdá sa, že Isaac Drogba, ktorý je ročník narodenia 1999, zdedil dostatok futbalových génov po svojom, ešte stále aktívne hrajúcom, otcovi. Mladý útočník je členom akadémie Chelsea odvtedy, čo jeho otec naháňal strach obrancom v Premier League. Aj po jeho odchode do Číny alebo Turecka, ostal v Anglicku. Určite ho posledný prestup Didiera veľmi potešil a môže to byť zaujímavá situácia v rodine Drogbovcov, ak otec a syn cestujú spolu na tréning. Pre Drogbu seniora je vidieť zápasy svojho syna veľmi dôležité. Keď hrával v Istanbule, najal si súkromné lietadlo, aby mohol letieť do Londýna a vidieť tak striedanie svojho syna, ktorý nastúpil na posledné minúty za mládežnícky výber Chelsea.

8. Devante Cole

Devante Cole, syn bývalého útočníka Manchesteru United alebo Newcastleu Andyho, je neďaleko toho, aby sa presadil do prvého tímu Manchesteru City. 18-ročný Cole je v súčasnosti hráčom mládežníckeho tímu Citizens, ktorý trénuje Patrick Vieira. Toto leto bol dokonca na tour s A mužstvom Manchesteru a svoj debut zaznamenal v Johannesburgu proti SuperSport United. Devante rovnako reprezentuje mládežnícke kategórie Anglicka a je jedným z najtalentovanejších futbalistov v Anglicku.

7. Joe van der Sar

Syn ďalšieho slávneho Holanďana, Edwina van der Sara, zastáva v mužstve rovnakú pozíciu ako jeho otec. V čase, keď jeho otec chytal v Manchesteri, trénoval v akadémii United, po skončení aktívnej kariéry a príchodu späť do Holandska sa mladý van der Sar rozhodol pripojiť k amatérskemu klubu VV Nordwijk. V roku 2013 sa dostal do slávnej akadémie Ajaxu.

6. Joshua Nascimento

Možno Vám toto meno nič nehovorí, ale tento chlapec je synom samotného Pelého. Sedemnásťročný Joshua, ktorý hráva za mládežnícky tím Santosu, používa radšej otcovo pravé meno zo strachu z porovnávania a priveľkých očakávaní. Ako jeho otec, aj mladý Joshua je útočníkom, no na ihrisku ho nenájdete s číslom 10. Skúste hádať prečo.

5. Ianis Hagi

Syn rumunskej legendy Gheorghea Hagiho, Ianis, má na internete už niekoľko videí so svojimi gólmi. Ukazuje sa ako špecialista na priame kopy a v súčanosti hráva za akadémiu Viitorul Constanta, ktorú založil jeho otec v roku 2009. Ianis je už taktiež súčasťou juniorskej rumunskej reprezentácie a je na ňom toho mnoho, čo sa dá porovnávať s jeho slávnym otcom.

4. Shaqueel van Persie

V tomto roku zrejme mnohých z rodiny Robina van Persieho zaskočila správa o tom, že mladý Shaqueel sa chce pridať k akadémii Manchesteru City. Hoci má ešte len sedem rokov, hovorí sa, že je veľmi talentovaný a dokonca samotný Robin poznamenal, že sa v ňom vidí. Na oficiálne pripojenie k akadémii Sky Blues si ešte bude musieť počkať kvôli veku a preto zrejme doma dúfajú, že si svoj krok rozmyslí.

3. Enzo, Luca a Theo Zidaneovci

Jeden z najlepších futbalistov vôbec, Zinedine Zidane, má troch synov, ktorí dúfajú, že budú pokračovať v otcových šľapajach. Všetci traja sú súčasťou akadémie Realu Madrid, kde je ich otec momentálne trénerom B mužstva a športovým riaditeľom. 19-ročný Enzo si zobral meno po matke, aby nebol porovnávaný s jeho otcom a hráva za Juvenil A a Real Madrid C, i keď v roku 2011 trénoval aj s prvým tímom Realu. Jeho mladší brat Luca je sľubným brankárom, kým 11-ročný Theo si robí reputáciu ako útočník.

2. Christian a Daniel Maldiniovci

Keď Paolo Maldini v roku 2009 končil kariéru, v Miláne si ho uctili tým, že jeho slávne číslo 3 nedovolia nosiť žiadnemu hráčovi, s výnimkou Christiana a Daniela. Christian sa narodil v roku 1996 a Daniel v roku 2001. Obaja sa pripojili k akadémii Rossoneri a už v mladom veku ukázali, že sa dá očakávať futbalové pokračovanie slávnej rodiny Maldiniovcov. 17-ročný Christian je obrancom ako jeho otec Paolo a momentálne trénuje s prvým tímom AC. Daniel je o päť rokov mladší a na rozdiel od svojho brata a otca, je ofenzívnym hráčom. Preslávil sa aj tým, keď ako päťročný obral o loptu Clarencea Seedorfa, čiže určité defenzívne gény zdedil po svojom otcovi aj napriek tomu, že je útočník.

1. Brooklyn, Romeo a Cruz Beckhamovci

Všetci traja synovia Davida Beckhama môžu čoskokoro začať kariéru profesionálneho futbalistu. Najstarší Brooklyn (14) už trénoval s viacerými klubmi ako Manchester United, Chelsea, QPR a Fulham. Keď David hrával v Amerike, bol súčasťou akadémie LA Galaxy a neskôr trénoval v PSG. Mladší, Romeo a Cruz, rovnako trénovali v Pariži, no ich budúcnosť je spájaná skôr s londýnskym Arsenalom. Romeo je veľkým fanúšikom Arsenalu a preto boli Beckhamovci často prítomní na domácich zápasoch Gunners minulú sezónu. V marci sa obaja pripojili k mládeži Arsenalu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články