Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Strhujúci záver v Trenčíne

Slušne zaplnené trenčianske hľadisko videlo kvalitný súboj a štyri góly.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Trenčín – Žilina 2:2 (0:2)

Góly: 59. a 90.+ Edmond - 30. Jelič, 38. Piaček. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Ramón, Hajradinovič, Kleščík, Simon - Jelič, Káčer, Škvarka, William, Paur, ČK: 68. Mondek, 3120 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Šemrinec – Mondek, Ramón, Kleščík, Holúbek – Lobotka – Simon, Mišák (56. Lawrence), Hajradinovič, Guba (56. Edmond) – Jairo

Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček Škriniar, Letič – Pečovský – Čmelík, Káčer (64. Paur), Škvarka, Mihalík (56. William) – Jelič (76. Hučko)

Ešte pred úvodným výkopom domáci funkcionári ocenili gólmana Miloša Volešáka, ktorý pred dvoma týždňami prestúpil do Žiliny. Hostia spod Dubňa vstúpili do zápasu aktívne. Už v 3. min Maboukov center poslal tesne vedľa brány Jelič. O desať minút potiahol akciu po krídle Simon, na jeho prihrávku si však nikto nenabehol. V 16. min Mihalík oklamal Kleščíka. Jeho technickú strelu v poslednej chvíli tečovali brániaci hráči. Žilinčania boli v prvom polčase aktívnejší a prehrávali Trenčín jeho vlastnými zbraňami. Napriek tomu bol domáci tím ku gólu blízko v 27. min. - Jairo našiel v šestnástke Mišáka, no ten z ôsmich metrov trestuhodne prestrelil. Trest prišiel už o tri minúty. Jelič dostal loptu do behu a tvrdou strelou prekonal Šemrinca. O osem minút po rohovom kope poslal na Piačekovu hlavu presný center Mihalík a stopér Žiliny upravil na 0:2.

Po prestávke sa šošoni snažili kontrolovať hru. Domáci tréner siahol k dvojnásobnému striedaniu v 56. minúte a pomohlo to. O tri minúty Jairo poslal loptu na nohu Edmondovi a ten ju zavesil pod brvno. Trenčania následne ožili a boli chvíľku aktívnejší. Ich snahu však pribrzdila červená karta. V 68. min sa už rútil Jelič sám na Šemrinca, no v poslednej chvíli ho nedovolene pred šestnástkou zastavil Mondek. Následne sa tak Žilinčanom vytvoril väčší priestor na útočenie do otvorenej obrany. Všetky snahy lídra však dokázala obrana ustrážiť. V závere sa viac rozdávali kartové tresty a diskutovalo ako sa hral futbal. Trenčínu sa napokon v nadstavenom čase podarilo vyrovnať. Po chybe gólmana Volešáka poslal loptu do siete oblúčikom Edmond. Trenčín tak zostal nezdolaný a Žilina si udržala vedúcu pozíciu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články