Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

LM: Grécky bohovia ožili, famózna noc na Anfielde

Liga Majstrov je späť! Futbalový fanúšikovia sa konečne dočkali. Dnes sa odohrali prvé zápasy základných skupín A-D. V ktorých sme sa dočkali naozaj zaujímavých výsledkov!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti desaťnásobného európskeho šampióna Realu Madrid vykročili v utorok za obhajobou titulu v Lige majstrov 2014/2015 domácim triumfom 5:1 nad FC Bazilej v B-skupine. Na úvod skupinovej fázy sa z výhier tešili aj hráči bundesligovej Borussie Dortmund v šlágri nad Arsenalom Londýn (2:0) či talianskeho majstra Juventusu Turín nad švédskym Malmö FF (2:0), nečakalo sa zaváhanie španielskeho šampióna Atletica Madrid v trávniku Olympiakosu Pireus 2:3 v A-skupine.

Na štadióne Santiaga Bernabeua zverenci talianskeho trénera Carla Ancelottiho rozhodli o výhre už v prvom dejstve, keď viedli 4:0 po vlastnom góle Marka Suchého (17. minúta) a presných zásahoch Garetha Balea (30.), Cristiana Ronalda (31.) a Jamesa Rodrigueza (37.). Švajčiari dominanciu kombinačne jasne lepších domácich zmiernili gólom Derlisa Gonzaleza v 38. minúte, na favorita ale nestačili, no sympaticky bojovali a mohli využiť okienka v obrane domácich. Gonzalez mohol v 67. minúte po veľkej chybe Raphaela Varaneho prikrášliť výsledok, no Iker Casillas vytiahol skvelý reflexívny zákrok. A skóre sa nemenilo ani po tyčke hosťujúceho stopéra Fabiana Schära. V 79. minúte si rýchlo stredom zakombinovali C. Ronaldo a Karim Benzema a francúzsky kanonier exportnou strelou zvýšil na 5:1.

V rovnakej skupine na Anfield Road päťnásobný majster starého kontinentu FC Liverpool bez zraneného slovenského obrancu Martina Škrtela takmer šokoval s bulharským debutantom skupinovej fázy Ludogorcom Razgrad, ktorý napokon zdolal 2:1. Zdalo sa, že "The Reds" vykúpil v 82. minúte gól talianskeho útočníka Maria Balotelliho, ale hostia v 90.+1 minúte vyrovnali vďaka Dani Abalovi. Potom ale z penalty o výhre domácich rozhodol kapitán Steven Gerrard.

Vôbec najrýchlejší gól v skupinovej fáze v tomto ročníku strelil Brazílčan Hulk v drese Zenitu Petrohrad na trávniku Benficy Lisabon v C-skupine už v 5. minúte. Domáci potom prišli o vylúčeného brankára Artura, ktorý v 18. minúte "zatiahol záchrannú brzdu" a stiahol Olega Šatova, no o chvíľu opäť inkasovali po hlavičke Axela Witsela po rohu. Ruský vicemajster napokon duel dotiahol do víťazného konca po výsledku 2:0. V ďalšom zápase C-skupiny medzi AS Monaco a Bayerom Leverkusen, kde na čiare asistoval českému hlavnému arbitrovi Pavlovi Královcovi Slovák Roman Slyško, za zrodila výhra francúzskeho vicemajstra 1:0, hoci už v jeho kádri nepôsobia kolumbijské hviezdy Radamel Falcao či James Rodriguez.

V A-skupine minuloročný zdolaný finalista a úradujúci španielsky šampión Atletico Madrid prehrával na trávniku gréckeho Olympiakosu Pireus už 0:2, zverenci Argentínčana Diega Simeoneho ešte do polčasu znížili vďaka Mariovi Mandžukičovi. V druhom polčase na 3:1 pre gréckeho majstra zvýšil Kostas Mitroglou, hosťom už nestačil zásah Antoineho Griezmanna v 86. minúte a domáci tak pripravili favoritovi nečakanú prehru na úvod.

V skupine štyroch majstrov svojich krajín sa ten taliansky Juventus Turín potrápil so švédskym debutantom Malmö FF, po bezgólovom polčase domácich upokojil gól Carlosa Teveza v 59. minúte, ten istý hráč aj skóre uzavrel v 90. minúte.

V šlágri utorňajšieho prvého kola v D-skupine v konfrontácii starých známych Borussia Dortmund doma zdolala Arsenal Londýn 2:0. Hostia vedení francúzskym koučom Arsenom Wengerom inkasovali v závere prvého polčasu v 45. minúte z kopačky Cira Immobileho, aj krátko po začiatku druhého po zásahu Pierre-Emericka Aubameyanga (48.). V druhej konfrontácii D-skupiny Galatasaray Istanbul na domácej tráve remizoval s bruselským Anderlechtom 1:1.

LM 2014/2015 - 1. zápasy skupinovej fázy:

A-skupina:

Olympiakos Pireus - Atletico Madrid 3:2 (2:1)

Góly: 13. Masuaku, 31. Afellay, 73. Mitroglou - 38. Mandžukič, 86. Griezmann,

rozhodoval: Proença (Port.)

Juventus Turín - Malmö FF 2:0 (0:0)

Góly: 59. a 90. Tevez, rozhodoval: Marciniak (Poľ.)

B-skupina:

FC Liverpool - Ludogorec Razgrad 2:1 (0:0)

Góly: 82. Balotelli, 90.+3 Gerrard (z 11 m) - 90.+1 Abalo, rozhodoval: Jug (Slov.)

Real Madrid - FC Bazilej 5:1 (4:1)

Góly: 14. Suchý (vlastný), 30. Bale, 31. C. Ronaldo, 37. J. Rodriguez, 79. Benzema - 38. Gonzalez, rozhodoval: Skomina (Slov.)

C-skupina:

Benfica Lisabon - Zenit Petrohrad 0:2 (0:2)

Góly: 5. Hulk, 22. Witsel, ČK: 18. Artur (Benfica), rozhodoval: Moen (Nór.)

AS Monaco - Bayer 04 Leverkusen 1:0 (0:0)

Gól: 61. Moutinho, rozhodovali: Královec - Wilczek (obaja ČR), Slyško (SR)

D-skupina:

Borussia Dortmund - Arsenal Londýn 2:0 (1:0)

Góly: 45. Immobile, 48. Pierre-Emerick Aubameyang, rozhodoval: Benquerença (Port.)

Galatasaray Istanbul - Anderlecht Brusel 1:1 (0:0)

Góly: 90.+1 Yilmaz - 52. Praet, rozhodoval: Vad (Maď.)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články