Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Straka: Takto ako Borisov nás nikto neprehral

Sklamanie a smútok zostal futbalistom slovenského majstra Slovana Bratislava po dvojzápase play off prestížnej Ligy majstrov 2014/2015 s bieloruským BATE Borisov.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Po domácej remíze 1:1 a utorňajšej prehre 0:3 v modernej Borisov Arene im je útechou aspoň skupina Európskej ligy, v ktorej súperov spoznajú v piatok po žrebe v Monaku.

Na jedinom strelcovi "belasých" v dvojzápase Róbertovi Vittekovi sa sklamanie zračilo bezprostredne po zápase veľmi zreteľne. "Tesne po zápase je sklamanie, ale je to realita, na ktorú momentálne máme. Na Európsku ligu sa musíme tešiť, bolo by zlé, ak by sme sa netešili. Do Bratislavy a na Slovensko predsa príde európsky futbal." Podľa skúseného útočníka bolo opäť raz rozhodujúcim faktorom o postupe efektivita v premieňaní minima šancí. "Keď hráte play off Ligy majstrov, nemáte veľa šancí. Ak ich nevyužijete, to je kľúčový moment."

Vittek nemal problém chlapsky priznať očividný fakt, že hráči 10-násobného bieloruského majstra a už štvornásobného účastníka skupiny LM boli jednoducho v dvojzápase so Slovanom lepší. "Výsledok je krutý. Dva góly padli, keď sme hrali o jedného menej a hrali sme dá sa povedať vabank. Keď sme chceli ísť do tlaku, tak sme sa nechali vylúčiť a bolo po zápase. Ale už predtým sme nejaký gól mohli dať, no samozrejme, mohli ho dať aj oni. Mali viac šancí a boli viac v zakončení. Rozhodli ich skúsenosti a ich kvalitnejšie mužstvo," povedal.

V podobnom duchu hodnotil odvetný duel aj jeho spoluhráč Erik Grendel. "Sme smutní, pretože sme nesplnili cieľ, s ktorým sme sem išli. Domáci boli od začiatku aktívnejší a lepší. My sme neboli nebezpeční smerom dopredu, a keď prišla naša jedna šanca, nedali sme ju. A šance sme nedali ani doma, to sa proste musí využívať proti takýmto súperom. Nedali sme a tam sa zápas lámal, pretože sme mali dobrý úvod do druhého polčasu a mali sme skórovať. Boli skúsenejší. Boli lepší a zaslúžene zvíťazili," hodnotil defenzívny štít slovenského tímu, ktorý tiež priznal, že BATE bol ďaleko najlepší tím, ktorému zverenci trénera Františka Straku v tejto sezóne LM čelili. "Takto ako Borisov nás nikto neprehral."

Grendel nehľadal výhovorky v tom, že Slovanu chýbali zranení Marko Milinkovič či Richard Lásik. Najmä kreativita Srba hosťom chýbala: "Marko je rozdielový hráč, dokáže niečo vymyslieť. Ale nie je to iba o jednom hráčovi. Cítim, že niečo sme mali urobiť lepšie."

Slovan má EL a Grendel túži po atraktívnych súperoch v nej. "Táto prehra ma bude hnevať dva dni, potom musíme preladiť na Fortuna ligu. Európska liga príde až potom. Želám si v nej atraktívnych súperov, nech zažije Bratislava pekný futbalový zážitok."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články