Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Janečka: "Vyškolili nás, poučíme sa"

Kapitán Spartaku prehovoril o zápase EL medzi FC Zurich a Spartakom Trnava.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Spartaka Trnava narazili v play off Európskej ligy UEFA 2014/2015 na zatiaľ najsilnejšieho súpera, s akým mali v tomto ročníku súťaže dočinenia. Švajčiarsky tím FC Zürich predviedol v Zlatých Moravciach slovenskému hostiteľovi lekciu z efektivity a po triumfe 3:1 sa prakticky môže chystať na šesťzápasovú jesennú porciu v skupinovej fáze. Odveta je na programe vo štvrtok 28. augusta v St. Gallene.

Zürišania uštedrili prvý úder spartakovcom už vo 4. minúte, keď po chybe stopérskeho dua Martin Tóth - Milan Bortel upratal loptu do siete Armine Chermiti. O desať minút bola dopriata Spartaku jediná radosť v zápase, keď jedenástku po faule na Clebera premenil Ján Vlasko. V ďalšom priebehu stretnutia však prekypovali pohybom a moderným kombinačným futbalom najmä hostia, ktorí krátko pred prestávkou zásluhou Chermitiho išli znova do vedenia. Ten istý trojgólový hrdina večera v 58. minúte definitívne otupil snahu "bílích andelov", ktorí až v siedmom zápase v tohtosezónnej edícii EL okúsili pocit prehry.

"Škoda, potrestali nás za naše chyby, za našu nedôraznosť. Sme málo skúsení, Zürich nás vyškolil. Ale svet sa nezboril, musíme ísť ďalej a začať naháňať body v lige. Získali sme výborné skúsenosti," povedal kapitán Spartaka Marek Janečka. Zürich bol na kvalitatívne vyššej úrovni ako maltský Hibernians FC, gruzínske Zestafoni či škótsky St. Johnstone. "Vedeli sme, že sú silní kombinačne. Hoci sme vedeli, čo budú hrať, vyškolili nás. Chceli sme hrať na nulu, no zabrzdil nás rýchly gól a potom aj druhý do šatne. Skúsime v odvete dosiahnuť nejaký lepší výsledok, nemáme čo stratiť. Stále máme o čo hrať, veď zápasy v Európe sú reklamou pre klub a celý slovenský futbal. Nikto nečakal, že sa v Európskej lige dostaneme takto ďaleko, takže sa nemáme za čo hanbiť. Poučíme sa z tejto prehry a ideme ďalej," dodal Janečka. Spartak hnalo vpred takmer 4-tisíc divákov, ktorí v prechodnom stánku klubu v Zlatých Moravciach opäť vytvorili fantastickú atmosféru. Napriek prehre svojich miláčikov vytlieskali, čo sa na Slovensku bežne nevidí. "Boli skvelí, chceme sa im poďakovať. Užívali si to a my s nimi, pred plným štadiónom sa hrá lepšie, aj keď sa prehráva. Takto by to malo na slovenských štadiónoch vyzerať."

Premiérový zápas v trnavskom drese absolvoval člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie Erik Jendrišek, ktorý prišiel do slovenského Ríma z Cottbusu ako voľný hráč. Za sebou mal len pár tréningov s novými spoluhráčmi a hneď sa dočkal dôvery od trénera Juraja Jarábka, ktorý ho postavil na hrot útoku. V 50. minúte za stavu 1:2 mohol vyrovnať, keď postupoval z pravej strany na brankára Da Costu. "Chcel som ho obstreliť, ale dobre vykryl priestor a rukou zmaril moju šancu. Bol tam o sekundu skôr. Som rád, že som dostal príležitosť. Na prvýkrát to nebolo zlé, ale škoda tej šance. Hrali sme proti výbornému súperovi, to mali možnosť vidieť všetci fanúšikovia. Švajčiari mali troch hráčov, okolo ktorých sa točila ich hra a vynikajúceho Chermitiho, ktorý strelil góly z ničoho. Neskutočné!," zhodnotil duel Jendrišek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články