Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hrdina DAC Zsolt Kalmár: Potrebovali sme, aby sa nám vrátila sebadôvera

ZLATÉ MORAVCE - Dvakrát stál tam, kde mal a stal sa hrdinom. Talentovaný Zsolt Kalmár má leví podiel na vydretej výhre Dunajskej Stredy v Zlatých Moravciach. Po zápase sa s nami podelil o bezprostredné dojmy.
Zdroj: facebook.com/Zsolt Kalmár v strede (č. 13)
Zdieľajte:

Na Žitný ostrov prišiel v auguste z bundesligového RB Lipsko na polročné hosťovanie. Za A-mužstvo Lipska odohral vo svojej premiérovej sezóne pred štyrmi rokmi 21 zápasov. Nasledujúce tri ročníky strávil v rezerve Red Bullu a na hosťovaní v FSV Frankfurt a dánskom Bröndby Kodaň, kde však nedostával dostatok príležitosti. V Dunajskej Strede sa však našiel, gólový účet si otvoril v 5.kole proti Žiline a v nedeľu večer si pri rieke Žitave pripísal ďalšie dva.

Prečítajte si aj: Inšpirujte sa skúsenými tipérmi: Jeden si parádne zarobil, druhý mal 170 tisíc na dosah!

Najskôr poslal DAC do vedenia, keď v 53. minúte po ideálnom vysunutí Pačindu zoči-voči Kováčovi nezaváhal. Dôležitý bol gól zo 78. minúty, ktorý naštartoval obrat Dunajskej Stredy Pačindova strela z priameho voľného kopu sa odrazila od múru presne na jeho nohu a bombou spoza šestnástky prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. S pomocou tlmočníka sme sa s hrdinom DAC po zápase exkluzívne pozhovárali.

Nepochybne ste išli do Zlatých Moraviec vyhrať. Ako hodnotíte zápas?

Bolo to náročné stretnutie, pretože súper hral veľmi agresívne. Som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť, navyše som strelil dva, takže som veľmi spokojný.

Ktorý gól bol z vášho pohľadu ťažší a cennejší?

Druhý bol náročnejší, pretože lopta sa točila, takže som musel dávať pozor aby som ju dobre trafil. To sa mi našťastie podarilo a dúfam, že sa mi v budúcnosti podarí takéto góly ešte streliť.

Prečítajte si aj: VIDEO Dráma až do konca: Skvelá dvojminútovka Gešnábela nestačila, ViOn odišiel s dlhým nosom

Domáci otočili priebeh zápasu dvoma rýchlymi gólmi. Z čoho ste čerpali vieru, že šanca na tri body stále je?

Po tom obrate zo strany domácich bola zhruba desať minút aj naša hra týmto faktom ovplyvnená, ale potom sa nám podarilo vyrovnať. Gól na 2:2 nám dal novú silu a nakoniec Divkovič pekným gólom rozhodol.

Po dvoch zápasoch, v ktorých ste nevyhrali, to konečne prišlo. Bude to oneskorený narodeninový darček pre trénera Rossiho?

Bolo veľmi dôležité aby sme zabodovali naplno. Potrebovali sme, aby sa nám vrátila sebadôvera, aby sme si na trávniku viac verili. Dôležité bude aby sme to v stredu potvrdili aj na domácom trávniku proti Senici a v nedeľu v Michalovciach, aby sme mu ten darček ešte skrášlili.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články