Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šialený nápad alebo idea do budúcnosti: Nastúpia Slováci proti Messimu či Neymarovi už v kvalifikácii?

BERLÍN - Zbožné želanie jedného muža alebo prelomový nápad do budúcnosti?
Zdroj: TASR - archívna
Zdieľajte:

Príde na kvalifikačný zápas na Slovensko Brazília s Neymarom alebo Messiho Argentína? Zaujímavé súboje pre slovenských fanúšikov by mohli prísť už v bojoch o majstrovstvá sveta. Šialená myšlienka by čoskoro mohla byť realitou, padol totiž návrh na zmenu formátu kvalifikácie o svetový šampionát.

Prečítajte si aj: VIDEO Škriniar si podmanil celý Inter: Stal sa miláčikom, fanúšikovia sú z neho hotoví

S návrhom zmeniť zaužívaný systém kvalifikácie prišiel nemecký tréner Peter Neururer, ktorého k tomu viedla myšlienka, že pri súčasnom modele sa na záverečnom turnaji môžu predstaviť aj tímy z menej futbalovo vyspelých zemí, len preto, aby boli splnené kvóty za jednotlivé kontinenty. "Môže nastať situácia, že sa na majstrovstvá dostanú tímy ako Burkina Faso či Panama, zatiaľ čo Argentínčan Lionel Messi alebo Arjen Robben z Holandska zostanúdoma, pretože ich tímy sa na turnaj neprebojujú," povedal pre nemecký Bild.

Neururerovi sa nepáči, že FIFA je len o peniazoch a získavaní voličov z Afriky, Ázie, Strednej Ameriky či Oceánie. To však podľa neho nemá nič spoločné s majstrovstvami sveta, kde si to o titul majú rozdať tí najlepší. Argumentuje pritom globalizáciou, keď sa kluby pripravujú na turnajoch a sústredeniach v Číne či Katare.

Prečo by sa teda nemohli proti sebe postaviť v kvalifikácii reprezentačné tímy z jednotlivých kontinentov a následne by postúpilo tridsaťdva najlepších? "Keď napríklad Kostarika dvakrát porazí Taliansko, potom môže byť na MS," uviedol príklad a dodal, že doterajší majstri sveta boli z Európy a Južnej Ameriky.

ANKETA: Boli by ste za navrhovaný systém kvalifikácie?

  • Áno

    57%

  • Nie

    43%

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, bild.de

Diskusia

Podobné články