Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Veterán Eto'o chce novú výzvu: Chcem byť rešpektovaný!

ANTALYA - Samuel Eto'o sa blíži ku koncu svojej profesionálnej kariéry a v dohľadnej dobe chystá ešte minimálne jedno sťahovanie. Skúsený kamerunský útočník očakáva odchod z tureckého Antalyasporu, veľkú rolu v jeho zmýšľaní hrajú financie a ponuka novej zmluvy, ktorá neodpovedala futbalistovým predstavám.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Už tridsaťšesťročný Eto'o v minulosti hrával za Real Madrid, Barcelonu alebo Inter Miláno a v Antalyasporu začína svou tretiu sezónu. Kontrakt mu pritom beží iba do júna budúceho roku a jeho predĺženie nie je veľmi reálne.

Prečítajte si aj: Zmena v Premier League: Kluby sa zhodli na novom termíne konca prestupového obdobia!

"Myslím si, že futbalista má právo na to, aby bol rešpektovaný. Chceme ísť do klubu, ktorý si bude vedomý jeho skutočné hodnoty. Ukázal, že môže stále hrať na najvyššej úrovni a prijať minimálne ešte jednu novú výzvu. Prezidentovi Antalyasporu sme odkázali, že chceme odísť. Dostali sme ponuku novej zmluvy a ta bola neakceptovateľná, vedľa nej naviac dorazili ponuky z iných klubov, ktoré hrajú Ligu majstrov alebo Európsku ligu. Vzhľadom k tomu, že sme už skôr odmietli niekoľko ponúk, medzi nimi boli niektoré z Číny, sme od Antalyasporu očakávali odmenu za odvedené služby, zvlášť po minulom historickom umiestnení na piatej priečke," prezradil agent Wilfried de Happi.

Eto'o sa v Turecku môže pochváliť veľmi dobrými číslami, keď v dvoch sezónach nastrieľal 38 ligových gólov a na ďalších jedenásť prihral. O jeho služby sa v priebehu leta zaujímalo napríklad Fenerbahçe, vedenie Antalyasporu však do Istanbulu poslalo odkaz, že hráča predá jedine do zahraničia.

"Samuel je profesionál, má kontrakt a bude ho rešpektovať. Pokiaľ ho tréner postaví, bude hrať. Keď hráč nie je spokojný, nemôže odviesť stopercentný výkon. Zvlášť futbalista ako Samuel, ktorý bol vždy skvelým profesionálom, potrebuje cítiť istotu a že je niekde chcený. Vždy bol veľkým zástancom rešpektu. Ale pokiaľ bude situácia pretrvávať, nebude schopný hrať tak ako v uplynulej sezóne," uzavrel agent.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: espnfc.com

Diskusia

Podobné články