Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Dvojgólový Urgela si vystrieľal účasť na vlastnej svadbe

ZLATÉ MORAVCE - Koniec jednej série predĺžil tú druhú. Futbalisti Zlatých Moraviec vďaka jasnej výhre nad Prešovom stále v novej sezóne nenašli na domácom trávniku premožiteľa.
Zdroj: Jozef Bedej
Zdieľajte:

Súboj tabuľkových susedov a tímov so zaujímavými sériami videlo jeden a pol tisíc fanúšikov pri rieke Žitava. Doma stopercentný ViOn privítal na svojom trávniku Tatran Prešov, ktorý naopak v tejto sezóne ešte nestratil body vonku. Aj keď sa východniari zásluhou gólu Rolanda Čermáka dostali do vedenia, staré známe „môj dom, môj hrad“ zostalo v Zlatých Moravciach v platnosti. Prakticky okamžite totiž domáci vyrovnali a spustili lavínu, v ktorej už súpera do ničoho nepustili. Rezultátom bol okulahodiaci futbal a jasná výhra 4:1.

Prečítajte si aj: VIDEO + FOTO Belasí šokovali celú Trnavu, nováčik z Nitry na čele

"Do zápasu sme nevstúpili dobre, mali sme veľmi ľahké straty. Prešov začal bez rešpektu, dal aj vedúci gól. Našťastie sme rýchlo vyrovnali. Sme radi za to, že sme doma stopercentní, ale túžime získať aj nejaké body vonku. Dnešný zápas mal všetko čo má dobrý zápas mať," povedal po zápase spokojný tréner ViOn-u Juraj Jarábek. Jeho náprotivok Miroslav Jantek našiel v zápase dva zlomové momenty, oba prišli v prvom polčase. "Vedeli sme, že nás čaká silný súper. Súpera sme postavili na nohy, keď po našom vedúcom góle sme ho nechali rýchlo vyrovnať. Druhý zlomový moment bol gól do šatne. Mrzí ma, že dostávame veľa gólov," prezradil.

Ako blesk z čistého neba zapôsobila situácia z 25. minúte, keď Katona našiel nestráženého Černáka, ktorý prízemnou strelou otvoril gólový účet zápasu. Najlepšiemu strelcovi Tatrana však po zápase nebolo príliš do reči. "Takéto góly ma určite netešia. Asi sme stále oslavovali gól a okamžite sme inkasovali. Zápas nám ukázal veľa vecí, v čom sa máme zlepšiť. Skončila sa jedna séria, teraz dúfame, že prerušíme tú domácu." Smútok domácich fanúšikov však okamžite vystriedala radosť. Minútu po inkasovanom góle vnikol Orávik do pokutového územia, posunul loptu Barišovi, ktorého strelu stihol Talian vyraziť, ale na dorážku Urgelu bol prikrátky.

ViOn-u vyšiel na výbornú záver prvého polčasu, päť minút pred odchodom do kabín otočil vývoj stretnutia Gešnábel, ktorý sa ocitol v pokutovom území úplne osamotený a z ôsmych metrov sa nemýlil. "Hrali sme veľmi dobre, dávali sme si to na jeden-dva dotyky, strelili sme pekné góly. Tri body tešia, určite sme spokojní, že sme vyhrali. Som rád, že sa darí celému tímu, vychádzajú nám veci, ktoré trénujeme na tréningu. Darí sa nám doma, hráme vynikajúci futbal a dúfam, že na budúci zápas príde ešte viac ľudí," povedal.

V nadstavenom čase ešte zabojoval v strede poľa Urgela, Gešnábel posunul loptu na Orávika, ktorý na seba naviazal dvojicu obrancov a krásnou finálnou prihrávkou našiel Damiána Bariša, pre ktorého to bol prvý ligový gól v tejto sezóne. Autora finálnej prihrávky bude zrejme musieť pozvať na jedno chladené. "Už pri oslave mi povedal, že mu niečo dlžím, ale nepoviem vám čo," prezradil s úsmevom na tvári. "Na začiatku sme ľahko strácali loptu a súper sa dostával do šancí. Našťastie sme hneď po inkasovaní dokázali vyrovnať, navyše do prestávky sme pridali ďalšie dva góly, čo bolo zlomovým bodom zápasu. Vedeli sme o prešovskej sérii na trávniku súpera, ale tréner nám prizvukoval, že doma je náš hrad a nemáme púšťať body. Na domácom trávniku hráme lepšie a musíme popracovať na tom, aby sa to zlepšilo aj vonku," dodal.

Gólovú bodku za výborným zápasom dal šesť minút po zmene strán druhým presným zásahom Urgela, ktorý pretlačil do prešovskej brány center Orávika. Urastený útočník dokonca siahal aj na hetrik, jeho pokus z voleja však brankár Talian zneškodnil. Napriek tomu odchádzal z trávnika za veľkého potlesku spokojného publika. Ako po zápase priznal, proti Prešovu mal aj jednu extra motiváciu. "2. septembra sa žením, tréner mi povedal, že keď dám dva góly, tak ma pustí na svadbu," smial sa v tejto sezóne trojgólový strelec. "Určite panuje veľká spokojnosť, doma sme zatiaľ stopercentní, čo je skvelé. Myslím, že od začiatku sme držali loptu, paradoxne Prešov dal prvý gól. Ten nás však správne vyburcoval, rýchlo sme vyrovnali, čo bola pre nás veľká vzpruha. Dobré bolo, že sme do polčasu pridali aj ďalšie góly," dodal k priebehu zápasu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články