Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Štartuje La Liga: Real Madrid topfavoritom, Barcelonu oslabil odchod Neymara

MADRID - Okruh najvážnejších adeptov na zisk titulu v španielskej futbalovej La Lige je už dlhší čas rovnaký.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Od roku 2005 sa na "tróne" striedajú obaja giganti Real Madrid a FC Barcelona, medzi ktorých sa len raz dokázalo v roku 2014 vkliniť Atletico Madrid. Pred štartom novej sezóny najkvalitnejšej ligovej súťaže v Európe platí, že topfavoritom je obhajca titulu Real Madrid. Barcelona pravdepodobne stratí na sile po tom, ako za 222 miliónov eur zrealizovala najväčší transfer futbalovej histórie s Parížom Saint-Germain, kam pustila svojho brazílskeho kanoniera Neymara.

Prečítajte si aj: Ronaldo o päťzápasovom dištanci: Je to perzekúcia a výsmech!

"Úvod sezóny nás nezastihol v najlepšej forme. Musíme dať hore hlavy a čo najrýchlejšie sa zmobilizovať. Musíme všetci ťahať za jeden povraz. Po prvý raz od môjho príchodu do Barcelony som mal pocit, že Real je vo všetkom lepší, v tomto dvojzápase jednoznačne dominoval," priznal obranca Barcelony Gerard Pique po neúspechu v súbojoch o španielsky Superpohár.

Naopak, Real Madrid odštartoval sezónu vo veľkom štýle, po triumfe v európskom Superpohári získal aj rovnomennú španielsku trofej po dvoch víťazstvách nad úhlavným katalánskym rivalom. V 1. kole ligy nastúpi "biely balet" v nedeľu 20. augusta o 22.15 h na pôde Deportiva La Coruňa bez suspendovaného najlepšieho hráča planéty Cristiana Ronalda, ktorý bude chýbať aj v ďalších troch dueloch. Barcelona v ten istý deň o dve hodiny skôr hostí na Camp Nou mužstvo Betisu Sevilla. Atletico Madrid nastúpi už v sobotu na pôde debutanta v najvyššej súťaži Girony.

Po dlhých rokoch bude mať v La Lige svoje zastúpenie aj slovenský futbal. Z dánskeho Nordsjaellandu prestúpil v lete do Celty Vigo stredopoliar Stanislav Lobotka, s galícijským tímom podpísal kontrakt do roku 2022. Lobotka zažiaril na nedávnych majstrovstvách Európy hráčov do 21 rokov, kde ho vyhlásili za muža zápasu v dvoch z troch stretnutí slovenskej reprezentácie. V generálke na ligu zvíťazila Celta nad AS Rím 4:1, Lobotka hral od 62. minúty. "Moja obľúbená pozícia je tzv. 'šestka', ale keď tréner rozhodne inak, prispôsobím sa potrebám mužstva. V našom mužstve a teda aj na mojom poste je pretlak kvalitných hráčov. Momentálne sa snažím čo najlepšie adaptovať na štýl, ktorý od nás vyžaduje tréner - aby sme mali loptu čo najviac pod kontrolou," uviedol Lobotka.

Nováčikmi súťaže, ktorá sa hrá na 38 kôl, sú Levante (víťaz Segundy Division), Girona a Getafe. Šampión bude známy najneskôr 20. mája 2018.

Program 1. kola La Ligy:

piatok 18. augusta: 20.15 CD Leganes - Deportivo Alaves, 22.15 Valencia CF - UD Las Palmas

sobota 19. augusta: 18.15 Celta Vigo /Stanislav LOBOTKA/ - Real Sociedad San Sebastian, 20.15 Girona FC - Atletico Madrid, 22.15 FC Sevilla - Espanyol Barcelona

nedeľa 20. augusta: 18.15 Athletic Bilbao - Getafe CF, 20.15 FC Barcelona - Betis Sevilla, 22.15 Deportivo La Coruňa - Real Madrid

prehľad klubov s najväčším počtom titulov:

33 Real Madrid

24 FC Barcelona

10 Atletico Madrid

8 Athletic Bilbao

6 Valencia

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články