Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V piatok štartuje nemecká Bundesliga, Bayern chce natiahnuť sériu titulov

MNÍCHOV - Bayern chce natiahnuť sériu titulov, v príprave však viackrát "vyhorel"
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rekordný šampión nemeckej futbalovej bundesligy Bayern Mníchov sa v sezóne 2017/2018 pokúsi získať šiesty titul v rade a 28. v histórii. Tím talianskeho kormidelníka Carla Ancelottiho nastúpi v úvodnom kole v piatok doma proti Bayeru Leverkusen, cez víkend pokračuje najvyššia nemecká súťaž ďalšími zápasmi.

V troch kluboch má svoje hráčske zastúpenie aj slovenský futbal - dres Herthy Berlín obliekajú obranca Peter Pekarík a stredopoliar Ondrej Duda, ktorého vlaňajšiu premiérovú sezónu v tíme z hlavného mesta výrazne ovplyvnili zranenia. Borussia Mönchengladbach má v kádri talentovaného stredopoliara Lászlóa Bénesa, už od roku 2012 pôsobí vo Freiburgu naturalizovaný Slovák Karim Guede.

Bayern kraľuje lige nepretržite od roku 2013 a v tomto trende chce pokračovať. V lete získal za 41,5 milióna eur francúzskeho stredopoliara Corentina Tolissa z Lyonu a stopéra Niklasa Süleho, ktorý prišiel za polovičnú sumu z Hoffenheimu. Ofenzívu mužstva by mal vystužiť kolumbijský reprezentant James Rodriguez, ktorý do Mníchova prišiel na hosťovanie z Realu Madrid. Bavorský tím opustili Medhi Benatia (Juventus Turín), Douglas Costa (hosťovanie v Juventuse) a Holger Badstuber, kariéru ukončili dve ikony Philipp Lahm a Xabi Alonso.

Prečítajte si aj: Ronaldo o päťzápasovom dištanci: Je to perzekúcia a výsmech!

"Príchody a odchody sú súčasť futbalového sveta. Snažili sme sa mužstvo vhodne doplniť. Verím, že sme na štart sezóny pripravení," vyhlásil Ancelotti. Bayern sa na ligový "maratón" naladil víťazstvom 5:0 nad Chemnitzom v Pohári DFB. Predtým v príprave však dosahoval rozpačité výsledky, tri za sebou idúce prehry s Interom Miláno (0:2), FC Liverpool (0:3) a SSC Neapol (0:2) a pred nimi aj debakel proti AC Miláno (0:4) by mali byť pre hráčov dostatočným mementom. "Vieme, kde sme urobili chyby. Tie zápasy nám jednoducho nevyšli, súperi sa na nás dobre pripravili a my sme v nich takticky zlyhali. Bola to však iba príprava, boj o body sa začína až teraz," uviedol stopér Mats Hummels.

Najväčším rivalom Bayernu bude zrejme Borussia Dortmund. V minulej sezóne sa nad očakávania darilo RB Lipsko, ktorý ako nováčik obsadil senzačné druhé miesto. Vysoké ambície majú aj v Mönchengladbachu (9. miesto v sezóne 2016/2017) a Hoffenheime (4. miesto), ktorý premiérovo účinkuje v Lige majstrov. O ambíciách Dortmundu môže veľa naznačiť, či jeho francúzsky útočník Ousmane Dembele zostane, alebo odolá vábeniu FC Barcelona. V tábore "žlto-čiernych" však jeho neúčasť na tréningu vyvolala dusnú atmosféru a vedenie klubu ho dočasne suspendovalo. V prvom kole sa vestfálsky tím predstaví v sobotu na pôde VfL Wolfsburg.

Nováčikmi súťaže, ktorá sa hrá na 34 kôl, sú VfB Stuttgart a Hannover 96. Šampión bude známy najneskôr 12. mája 2018.

Program 1. kola Bundesligy:

piatok 18. augusta:
20.30 Bayern Mníchov - Bayer Leverkusen

sobota 19. augusta:
15.30 TSG 1899 Hoffenheim - Werder Brémy
15.30 Hertha Berlín /Peter PEKARÍK, Ondrej DUDA/ - VfB Stuttgart
15.30 Hamburger SV - FC Augsburg
15.30 FSV Mainz 05 - Hannover 96
15.30 VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund
18.30 Schalke 04 Gelsenkirchen - RB Lipsko

nedeľa 20. augusta:
15.30 SC Freiburg /Karim GUEDE/ - Eintracht Frankfurt
18.00 Borussia Mönchengladbach /László BÉNES/ - 1. FC Kolín

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články