Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hapal tvorí novú dvadsaťjednotku: Typologicky to bude iné mužstvo

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal má pred sebou úlohu postaviť nový tím, ktorý sa pobije o účasť na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie v Taliansku 2019. Slováci odštartujú kvalifikáciu 1. septembra proti Estónsku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hapal už nemôže počítať s ťahúňmi predchádzajúceho výberu, ktorý si zahral na uplynulých majstrovstvách Európy v Poľsku. Hľadať nový káder musí medzi mladšími hráčmi. "Čo sa týchto ročníkov týka, je tam dostatok kvalitných hráčov. Typologicky to však bude iné mužstvo. Je tam viac priamočiarych a rýchlostných typov. V tej prechádzajúcej sme mali viac kreatívnych hráčov. Preto sa bude štýl našej hry meniť," uviedol Hapal v rozhovore pre stránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Prečítajte si aj: VIDEO Toto sú hviezdy budúcnosti: TOP 5 futbalistov, ktorí patria k najperspektívnejším na svete!

Súčasný káder vyberá z vyše 70 hráčov. "Z ročníkov narodených v roku 1996 máme zmapovaných cez 70 hráčov. Máme tam aj mladšie ročníky 1998 či dokonca 1999, ale v tejto chvíli skôr okrajovo, aby sme mali o chlapcoch prehľad. Už máme vytypovaný užší výber. Do klubov sme poslali 38 žiadostí o uvoľnenie na reprezentačný zraz. Nomináciu oznámime na budúci utorok. Bude v nej 22 chlapcov plus traja náhradníci. To portfólio hráčov je naozaj veľké, ale teraz sme sa rozhodli pre tieto mená. Máme niekoľkých hráčov aj v zahraničí, ktorí hrávajú vo výborných kluboch, ako napríklad Bénes. Viacerí hráči sa poznajú. Niektorí boli aj na ME v Poľsku, iní zase v širšom kádri predchádzajúcej 21-ky. Mnohí zase hrali spolu v kvalifikácii tímu do 19 rokov."

Slováci sa štyri dni po Estónsku stretnú v Senici so Severným Írskom. V 2. skupine kvalifikácie majú ešte Island, Španielsko a Albánsko.

2. skupina kvalifikácie ME 2019:

Španielsko, SLOVENSKO, Island, Albánsko, Estónsko, Severné Írsko

Program:

1. septembra 2017: Estónsko – Slovensko

5. septembra 2017: Slovensko – Sev. Írsko

5. októbra 2017: Slovensko – Island

10. októbra 2017: Slovensko – Španielsko

14. novembra 2017: Španielsko – Slovensko

23. marca 2018: Albánsko – Slovensko

27. marca 2018: Slovensko – Albánsko

11. septembra 2018: Island – Slovensko

12. októbra 2018: Slovensko – Estónsko

16. októbra 2018: Sev. Írsko – Slovensko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články