Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Veľký problém pre bývalú hviezdu Barcelony: Obvinili ju z pomáhania drogovým kartelom!

MEXICO CITY - Kapitána mexickej futbalovej reprezentácie Rafaela Marqueza obvinila americká justícia zo spolupráce s mexickým drogovým kartelom, dôsledkom čoho mu zmrazili všetok majetok na území USA. Informovali o tom viaceré zahraničné médiá.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tridsaťosemročný Marquez bol jeden z 22 ľudí, ktorým udelili sankcie na základe vzťahu ku skupine obchodníkov s drogami z Guadalajary. Tú ovládal podnikateľ Raul Flores Hernandez. Podľa vyšetrovateľov mal Marquez pomáhať Hernandezovi prať špinavé peniaze. Futbalistovi zmrazili bankové účty a majetok, osoba so sankciami nesmie žiadnym spôsobom obchodovať na území Spojených štátov. "Zásadne odmietam akúkoľvek spoluprácu s uvedenou organizáciou, alebo udalosťami. Toto bude pre mňa najťažší zápas kariéry, chcem očistiť svoje meno čo najrýchlejšie," uviedol Marquez, ktorý sa po uvalení sankcií sám prihlásil mexickým úradom.

Prečítajte si aj: VIDEO Real Madrid podpísal nový kontrakt s Iscom: Z výšky výkupnej klauzuly vám spadne sánka!

Marquez je v súčasnosti hráč Atlasu Guadalajara, kde v roku 1996 odštartoval kariéru. Predtým pôsobil v tímoch AS Monako, New York Red Bulls, León, či Hellas Verona. Najznámejšie je však jeho pôsobenie v FC Barcelona, s ktorou získal štyri tituly v La Lige a v rokoch 2006 a 2009 s ňou vyhral Ligu majstrov. S reprezentáciou Mexika si zahral na štyroch svetových šampionátoch a v súčasnosti ju vedie ako kapitán.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články