Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Sezóna v Anglicku začala tradičným bojom o Community Shield, rozhodli penalty

LONDÝN - Víťazom nedeľňajšieho zápasu Community Shield sa stali futbalisti Arsenalu, ktorí v londýnskom derby zdolali Chelsea 4:1 v jedenástkovom rozstrele.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Duel vo vypredanom Wembley sa v riadnom hracom čase skončil 1:1, úradujúceho anglického majstra poslal do vedenia 46. minúte Victor Moses, v 82. minúte Arsenal vyrovnal zásluhou Seada Kolašinaca.

Arsenal získal tradičnú trofej pätnástykrát v klubovej histórii a dotiahol sa na FC Liverpool. Rekordným 21-násobným držiteľom trofeje je Manchester United.

Prečítajte si aj: VIDEO Nádherný gól Didiera Drogbu z priameho kopu: Pokoril B-tím bývalého Beckhamovho klubu

Community Shield (Wembley):

Arsenal Londýn - Chelsea Londýn 1:1 (0:0), 4:1 v rozstrele z 11 m

Góly: 82. Kolašinac - 46. Moses. Rozstrel z 11 m: Cahill - 0:1, Walcott - 1:1, Monreal - 2:1, Courtois - nedal, Morata - nedal, Oxlade-Chamberlain - 3:1, Giroud - 4:1. Rozhodoval: Madley, ŽK: Bellerin - Azpilicueta, Alonso, Willian, ČK: 80. Pedro (Chelsea)

Arsenal: Čech - Holding, Mertesacker (33. Kolašinac), Monreal - Bellerin, Elneny, Xhaka, Oxlade-Chamberlain - Welbeck (88. Nelson), Iwobi (67. Walcott) - Lacazette (66. Giroud)

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Fabregas, Kante, Alonso (79. Rüdiger) - Willian (81. Musonda), Pedro - Batshuayi (74. Morata)

Arsenal vstúpil do zápasu lepšie a mohol sa ujať vedenia, v 7. minúte však Lacazette po dobrej práci Iwobiho nenamieril medzi tri žrde. Francúzsky útočník "kanonierov" hýril aktivitou a blízko ku gólu bol v 23. minúte, keď jeho strelu spoza šestnástky zastavila ľavá žrď Courtoisovej brány. Chelsea mohla potrestať chybu v rozohrávke súpera, ale pred Batshuayiom zasiahol Čech pohotovým sklzom.

"The Blues" udreli v 46. minúte. Xhaka po rohu neodkopol loptu do bezpečia a Moses ju sám pred Čechom napálil do siete - 0:1. V 59. minúte chcel Elneny prekvapiť Courtoisa z ostrého uhla, ale belgický brankár podržal svoj tím rovnako ako pri ďalekonosnom pokuse Xhaku. V 80. minúte Pedro fauloval zozadu prenikajúceho Elnenyho a rozhodca mu ukázal červenú kartu. Arsenal už o pár desiatok sekúnd využil prevahu v poli, Xhaka "posadil" loptu na hlavu Kolašinaca a ten nedal Courtoisovi šancu - 1:1. V nadstavenom čase mohol rozhodnúť Morata, ale jeho hlavičke chýbala presnosť. V jedenástkovej lotérii zaváhali Morata i Courtois na strane Chelsea, kvarteto exekútorov Arsenalu malo presnú mušku.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články