Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Dojímavá rozlúčka Neymara s Barcelonou, ospravedlnil sa aj otcovi

BARCELONA - Neymar sa rozlúčil s FC Barcelona a vysvetlil okolnosti prestupu do Paríža.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalovým svetom otriasol najdrahší prestup histórie. Brazílčan Neymar sa rozhodol opustiť Barcelonu a sťahuje sa do Paríža. Ešte predtým sa ale dôstojne rozlúčil s celým klubom a fanúšikmi FC Barcelona.

Najprv sa na sociálnej sieti objavilo video, na ktorom Neymar opisuje svoje rozhodnutie opustiť španielsky klub a zároveň sa v ňom lúči so všetkými, ktorí mu pomáhali.

"Pripravil som si text na tento deň. Život športovca sa mení a prichádzajú nové výzvy. Niektoré sú povinné a niektoré plynú z našich rozhodnutí. Barcelona pre mňa bola viac ako výzvou. Mal som šancu si zahrať s mojimi idolmi z videohier. Do Katalánska som prišiel ako dvadsaťjedenročný a tešil som sa na novú výzvu - hrať v klube, ktorý je viac ako klub!, začal Brazílčan svoju rozlúčku.

Prečítajte si aj: VIDEO Martin Škrtel mal na kopačke gól sezóny: Jeho famózne sólo prekazila zlá koncovka

"Pamätám si na svoj prvý deň. Bol som v kabíne s hviezdami ako Messi, Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Busquets a inými. Mal som šancu hrať s najlepším športovcom na svete a som si istý, že lepšieho už nikdy neuvidím. Leo Messi sa stal mojím priateľom na ihrisku i mimo neho. S Luisom sme vytvorili trojicu, ktorá prepísala históriu a dosiahla vrcholu. Prežil som nezabudnuteľné momenty! Žil som v meste, ktoré je viac ako mestom, je domovom. Milujem ťa Barcelona a Katalánsko."

Ešte pár dní pred prestupom sa internetom šírili informácie, že do Paríža Neymara tlačí práve jeho otec. Spory medzi novou posilou PSG a jej otcom síce boli, no Brazílčan vo videu vysvetľuje celú situáciu a ospravedlňuje sa svojmu otcovi.

"Po druhýkrát v živote som zradil svojho otca. Otec, chápem a rešpektujem tvoje úmysly. Viem, že si chcel aby som ostal v Barcelone. Rozhodol som sa ale sám. Chcem aby si ma naďalej podporoval tak, ako to robíš od začiatku. FC Barcelona a Katalánsko budú vždy v mojom srdci, ale potrebujem nové výzvy."

Na záver sa Neymar lúči s fantastickými fanúšikmi Barcelony a vysvetľuje svoj odchod do Paríža. Do Francúzska ide hľadať novú výzvu, ku ktorej by mal dopomôcť zaujímavý plán od parížskeho klubu. Futbalová hviezda chce v Paríži získavať trofeje, po ktorých fanúšikovia tak túžia.

"FC Barcelona, ďakujem za všetko! PSG, prichádzam! Nech nás všetkých žehná a ochraňuje Boh," sú posledné slová v Neymarovej rozlúčke.

Prečítajte si aj: Plzeň v play off proti Larnace, Makov PAOK Solún čaká Östersunds

Hermaniitooosss ... desejo tudo de bom pra vocês, obrigado por estes anos de muita alegria e aprendizado. Sou um cara realizado por ter jogado com vocês.... um dos motivos que vim ao barcelona foi você @leomessi porque queria jogar com meu ÍDOLO e o MAIOR que já vi no futebol, te agradeço por todo carinho que teve comigo e tudo que aprendi olhando você de perto, não tem jeito .. sou teu fã e pra sempre irei te admirar!! Gordooo @luissuarez9 chegou trazendo uma alegria enorme e nos juntando mais ainda, quem diria que 3 de SUDAMÉRICA iriam dar certo aprendi diversas coisas com você e a maior delas foi chutar de primeira hahaha LOS DESEO LO MEJOR PARA VOSOTROS !! AMO VOCÊS e sentirei SAUDADES, principalmente do basquete hahaha e tambem agradeço a todos os meus companheiros que tive estes anos .. cheguei um menino sonhador, querendo aprender com vocês e hoje saio um homem orgulhoso de ter tido vocês ao meu lado esse tempo! Que vocês nunca percam a humildade que tem e que sejam felizes sempre! Tamo junto E o resto ? ... É HISTÓRIA

Príspevok, ktorý zdieľa Nj neymarjr (@neymarjr),

V rozlúčke ale následne Neymar pokračoval na Instagrame, kde sa rozlúčil s tímom. Najviac sa venoval svojim kolegom v útoku, Messimu so Suárezom.

"Želám ti všetko najlepšie, ďakujem ti za tie roky radosti a učenia. Som poctený, že som mohol s tebou hrať. Jeden z dôvodov, prečo som prišiel do Barcelony, si bol ty, pretože som chcel hrávať s mojim idolom a najväčším hráčom akého som videl vo futbale. Ďakujem ti za všetko porozumenie, ktoré si so mnou mal a za všetko čo si ma naučil, keď som ťa mohol pozorovať tak zblízka," smeroval svoje slová najprv barcelonskej desiatke.

Následne poďakoval i uruguajskému kanonierovi, ktorý do Barcelony prišiel z anglického Liverpoolu. "Luis prišiel a doniesol so sebou veľa radosti a ešte viac nás spojil. Kto by bol povedal, že by mohli spolupracovať traja Juhoameričania? Naučil som sa od teba pár vecí a tá najväčšia bola, že mám kopať prvý. Želám ti len to najlepšie. Mám ťa rád a budeš mi chýbať, najmä kvôli basketbalu,"

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články