Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hamšíkov Neapol o Ligu majstrov proti francúzskemu celku, českého majstra čaká APOEL

NYON - Hamšíkov Neapol o skupinovú fázu proti Nice, Kodaň čaká Karabach
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Taliansky tím SSC Neapol so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom sa v nemajstrovskej vetve play off Ligy majstrov 2017/2018 stretne s francúzskym OSG Nice. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

"Partenopei" v uplynulej sezóne postúpili do osemfinále prestížnej súťaže, v ktorom stroskotali na neskoršom víťazovi Reale Madrid. "Dostali sme najťažšieho možného súpera. Pred žrebom som hovoril, že si neželám Nice ani Young Boys Bern," citovala uefa.com slová útočníka Neapola Joseho Callejona.

Dánsky šampión FC Kodaň so stredopoliarom Jánom Gregušom bude v majstrovskej vetve bojovať o skupinovú fázu LM proti azerbajdžanskému Karabachu. Zverenci trénera Staleho Solbakkena v 2. predkole vyradili slovenského majstra MŠK Žilina po výsledkoch 3:1 vonku a 1:2 doma. Do baráže sa dostali cez Vardar Skopje. Po prehre 0:1 v Macedónsku zvíťazili v domácej odvete aj vďaka gólu Greguša 4:1. Slovenský reprezentant videl v druhom polčase červenú kartu a v prvom barážovom dueli tak nenastúpi.

Prečítajte si aj: VIDEO Martin Škrtel mal na kopačke gól sezóny: Jeho famózne sólo prekazila zlá koncovka

Technický riaditeľ Kodane Johann Lange bol s výsledkom žrebu spokojný. "Nechceli sme dostať silnú Rijeku, ďalší štyria potenciálni súperi boli približne na rovnakej úrovni. Výhodou je, že v odvete budeme mať výhodu domáceho prostredia. Musíme však najprv zvládnuť náročnú cestu do Azerbajdžanu, vyrovnať sa s vysokými teplotami a časovým posunom," povedal Lange pre oficiálnu klubovú stránku.

Ťahákom budú zápasy medzi bundesligovým Hoffenheimom a FC Liverpool na lavičke s nemeckým trénerom Jürgenom Kloppom. Slavia Praha bude čeliť cyperskému APOEL-u Nikózia. "Je to Murphyho zákon, cítil som v kostiach, že dostaneme práve Liverpool. Sme však radi, že si zahráme proti jednému z najslávnejších klubov futbalovej histórie na legendárnom štadióne. Ak chceme získať trofej, musíme zdolať aj Liverpool," zdôraznil tréner Hoffenheimu Julian Nagelsmann.

Prvé súboje play off sú na programe 15. a 16. augusta, odvety potom 22. resp. 23. augusta. Tento ročník je už 63. v elitnej európskej súťaži, resp. 26. odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov. Finále sa bude hrať v sobotu 26. mája na Olympijskom štadióne v Kyjeve.

dvojice play off o skupinovú fázu Ligy majstrov 2016/2017 (prvé zápasy 16. a 17. augusta, odvety 23. a 24. augusta):

majstrovská vetva:
FK Karabach - FC Kodaň
APOEL Nikózia - Slavia Praha
Olympiakos Pireus - NK Rijeka
Celtic Glasgow - FC Astana
FC Hapoel Beere-Ševa - NK Maribor

nemajstrovská vetva:
Istanbul Basaksehir - FC Sevilla
Young Boys Bern - CSKA Moskva
SSC Neapol - OGC Nice
TSG 1899 Hoffenheim - FC Liverpool
Sporting Lisabon - FC SB Bukurešť

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články