Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Zázrak sa nestal: Ruža vzdorovala Karamelkám, padla v závere

RUŽOMBEROK - Futbalisti MFK Ružomberok si aj napriek prehre a vypadnutiu z pohárovej Európy proti veľkému favoritovi hanbu nespravili.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti anglického FC Everton postúpili do play-off Európskej ligy UEFA, keď aj v odvetnom zápase proti Ružomberku zvíťazili výsledkom 1:0. O jediný presný zásah sa desať minút pred koncom postaral striedajúci Domonic Calvert-Lewin.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Mrazivé choreo fanúšikov Legie: Slzy na krajíčku mali aj hráči

Žreb ďalšej fázy druhej najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente je na programe zajtra popoludní.

UEFA Europa League, 3. predkolo - odveta:

MFK Ružomberok - FC Everton 0:1 (0:0)

Gól: 80. Calvert-Lewin. Rozhodoval: Tykgaard (Dán.), 4752 divákov

MFK: Macík - P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Menich (46. Lačný ) - Takáč (71. Sapara), Qose, Kochan - Daniel, Haskič (80. Gerec), Gál-Andrezly

Everton: Pickford - Williams, Keane, Jagielka - Davies, Schneiderlin (81. Barry), Gueye, Baines - Klaassen – Ramirez (69. Calvert-Lewin), Rooney (85. Mirallas)

/prvý zápas 0:1, postupuje FC Everton/

Ružomberských futbalistov podporoval v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy proti Evertonu beznádejne vypredaný štadión pod Čebraťom. Úvodná šanca patrila domácim, keď v 6. minúte hlavičkoval po rohovom kope nepresne Kružliak. V závere prvej desaťminútovky sa zrodila ďalšia veľká šanca Ružomberka. Daniel vnikol do šestnástky, posielal prudký prízemný center do malého vápna, Pickford bol pripravený. Everton sa k prvému vzruchu pred Macíkom dostal v 17. minúte, Rooney ale z hranice šestnástky preloboval bránu. Po tridsiatich minútach sa pri rozohrávke pošmykol Peter Maslo, Klaassen sa rútil na domácu bránu, výborne zasiahol Ján Maslo. Liptáci v prvom polčase sekundovali účastníkovi najvyššej anglickej súťaže a do šatní odchádzali s nádejným výsledkom.

Ružomberok pokračoval v aktivite aj po zmene strán, po desiatich minútach sa do šance dostal Daniel, jeho strelecký pokus len tesne minul bránu Pickforda. V 72. minúte sa na Macíka rútil čerstvý Calvert-Lewin, obetavým zákrokom ho v poslednej chvíli obral o loptu Kružliak. A bol to práve mladý žolík trénera Koemana, ktorý desať minút pred koncom opäť ušiel domácej obrane a z hranice šestnástky prestrelil vybiehajúceho brankára Macíka. V závere duelu už Liptáci nemali dostatok síl na strelenie potrebných troch gólov a s pohárovou Európou sa v tejto sezóne lúčia. Aj napriek neúspešnému výsledku sa z vypredaných tribún na konci zápasu ozýval skandovaný potlesk hrdých fanúšikov.

Prečítajte si aj: http://www.futbalovysvet.sk/clanok/31052/video-oficialne-neymar-najdrahsim-hracom-historie-s-psg-podpisal-na-5-rokov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články