Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Mrazivé choreo fanúšikov Legie: Slzy na krajíčku mali aj hráči

VARŠAVA - Fanúšikovia Legie Varšava opäť rozbúrili vody, o ich choreu sa hovorí po celom svete.
Zdroj: facebook.com
Zdieľajte:

Zápas predkola Ligy majstrov medzi Legiou Varšava a Astanou sa konal presne v deň výročia Varšavského povstania. Divákom pri pohľade na tribúnu tvrdého jadra naskakovala husia koža. Fanúšikovia hneď na začiatku zápasu sa objavil transparent znázorňujúci nacistického vojaka, ktorý drží pri hlave malého poľského chlapca pištoľ. V pozadí bola poľská vlajka a číslo 1944.

Prečítajte si aj: Sága sa opäť naťahuje: LFP zamietlo platbu za Neymara, k prestupu do PSG mu nepomôže!

Celé predstavenie bolo na pripomenutie 73. výročia Varšavského povstania z 1. augusta 1944, pri ktorom sa poľské odbojové jednotky pokúsili vyhnať nacistov z hlavného mesta. To však skončilo neúspechom a tisíce obyvateľov mesta bolo zabitých. "Počas Varšavského povstania zabili Nemci 160-tisíc ľudí. Tisíce z nich boli deti," stálo na transparente. Vďaka televíznym kamerám sa mrazivé choreo dostalo do celého sveta a aj na očiach futbalistov bolo vidieť, že len ťažko držia slzy.

Fanúšikovia Legie sú známi svojimi choreami, ktoré sú dosť často na hrane, klub už niekoľkokrát platil pokutu. Zatiaľ nie je jasné, či tak bude aj teraz. Smutná atmosféra panovala aj po záverečnom hvizde. Poľský tím vypadol z milionárskej súťaže a bude bojovať len o účasť v Európskej lige.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články