Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sága sa opäť naťahuje: LFP zamietlo platbu za Neymara, k prestupu do PSG mu nepomôže!

BARCELONA - LFP zamietlo platbu za Neymara, odmietli sprostredkovanie prestupu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vedenie španielskej futbalovej ligy (LFP) zamietlo platbu za Brazílčana Neymara, ktorý by mal prestúpiť z Barcelony do Paríža St. Germain za 222 miliónov eur.

Prečítajte si aj: FOTO Neymarov prestup oficiálny: Messi sa rozlúčil s kamarátom na Instagrame!

Zástupcovia brazílskeho reprezentanta prišli zaplatiť výkupnú klauzulu v zmluve, ktorý by uvoľnila Neymara zo služieb FC Barcelona, ale predstavitelia LFP platbu neprijali a odmietli aj funkciu sprostredkovateľa predaja. Prezident LFP Javier Tebas uviedol, že nepomôže útočníkovi k jeho odchodu do PSG, pretože prestupová čiastka by porušila pravidlá finančnej Fair play (FPP). Tie majú dozerať, aby výdavky klubov nepresiahli ich výnosy.

Prestup sa môže uskutočniť v prípade, ak zástupcovia Neymara zaplatia peniaze priamo Barcelone. Vedenie FCB sa však v uplynulých dňoch vyjadrilo, že sa plánuje podať žalobu na Európsku futbalovú úniu (UEFA) v prípade, že jej francúzsky vicemajster Neymara "uchmatne". Ak by sa transfer uskutočnil, tak by PSG výrazne prekonalo aktuálnu rekordnú čiastku - 105 miliónov eur vynaložených Manchestrom United na Paula Pogbu.

Vedenie francúzskej futbalovej ligy zostalo nemilo prekvapené z rozhodnutia LFP. Podľa nich by mali akceptovať platbu za výkupnú klauzulu a zároveň chcú, aby rešpektovali pravidlá Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Vedenie súťaže preto podporuje kroky PSG, ktoré chce pritiahnuť Neymara do Ligue 1.

Brazílčan už oznámil svojim spoluhráčom aj vedeniu klubu, že plánuje odísť z Nou Campu. "Barca" na to reagovala tak, že ak chce odísť, musí nejaký záujemca aktivovať jeho výkupnú klauzulu 222 miliónov eur a zaplatiť ju celú naraz. Neymar vidí podľa FC Barcelona svoju budúcnosť v inom pôsobisku a tréner Ernesto Valverde mu dovolil odísť z tréningu.

Rýchlonohý, kreatívny útočník s citom na góly prišiel do Katalánska v júli 2013 zo Santosu za 57,3 milióna eur, vyšetrovatelia prestupu neskôr uviedli, že to bolo minimálne 83,3 milióna eur. Neymar má s klubom platný kontrakt do roku 2021. Počas štyroch sezón vytvoril obávaný útočný trojzáprah s Lionelom Messim a Luisom Suarezom. Neymar strelil za Barcelonu 105 gólov a na ďalších 80 prihral a získal s ňou Ligu majstrov, dvakrát La Ligu, trikrát Kráľovský pohár, jeden triumf na MS klubov, Superpohár UEFA a dvakrát španielsky Superpohár

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články