Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Veľké gesto: Obetoval hviezdnu kariéru, aby zachránil život malému synovcovi

BUENOS AIRES - Bol v najlepšom futbalovom veku, no rozhodol sa dobrovoľne zavesiť kopačky na klinec. A to všetko pre nádherný a šľachetný úmysel.
Zdroj: facebook.com
Zdieľajte:

Keď sa pred nedávnom argentínsky futbalista Alejandro Benitez rozhodol ukončiť kariéru vo veku len tridsať rokov, verejnosť sa nechápavo pýtala prečo. Bol zdravotne v poriadku a futbal miloval. No je tu niečo, čo má u neho prednosť. A to je rodina.

Prečítajte si aj: Ďalší veľký prestup: Talentovaný zadák prestúpil do Southamptonu

Teraz už vieme pravý dôvod, pre ktorý zavesil kopačky na klinec. Už bývalý futbalista argentínskeho klubu Central Larroque totiž podstúpil operáciu. Jeho deväťmesačný synovec Milo totiž prišiel na svet s vrodenou chorobou a život mu mohla zachrániť len transplantácia pečene. Testy určili za vhodného darcu aj matku malého chlapca, tej však po nedávnej operácii srdca lekári ďalší chirurgický zákrok neodporúčali.

Do úvahy tak pripadol Alejandro, ktorého postavili pred zásadnú voľbu. "Budeš musieť skončiť so športom," vypočul si od doktorov, no pre neho do nebola žiadna dilema. Okamžite sa rozhodol ukončiť svoju futbalovú kariéru a pred pár týždňami podstúpil zákrok. Operácia dopadla úspešne a malý Milo sa už teší dobrému zdraviu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články