Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Víťazný návrat Vrbu do Plzne, pri výhre Viktorky aj kapitán Hrošovský

PLZEŇ - Víťazný návrat Vrbu do Plzne: "V prvom polčase sme hrali veľmi dobre"
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Viktorie Plzeň zvíťazili v úvodnom kole českej HET ligy nad Duklou Praha jednoznačne 4:0 aj vďaka presnému zásahu slovenského stredopoliara Patrika Hrošovského. Plzeň uštedrila K.O. súperovi už v prvom polčase, ktorý priniesol všetky gólové momenty stretnutia.

Trénerovi Pavlovi Vrbovi vyšiel návrat na lavičku Viktorie na výbornú. V útoku dal príležitosť Michaelovi Krmenčíkovi a ten sa mu v "hokejovej" terminológii odvďačil bilanciou 1+1, okrem neho a Hrošovského sa do streleckej listiny zapísali aj Lukáš Hejda a Tomáš Hořava. "V prvom polčase sme hrali veľmi dobre. Mali sme šťastie, že sme dali prvý gól. Dukla potom musela otvoriť hru a my sme využívali rýchlu prechodovú fázu na útočenie. Z tímového pohľadu sme skvele zakončovali naše situácie. Nehovorím, že hra bola ideálna, ale prvý polčas priniesol v našom podaní veľmi dobrý futbal," citovala Vrbu oficiálna internetová stránka Plzne.

Prečítajte si aj: Martin Jakubko ohlásil veľký návrat, bude hrať za rodnú obec

Podľa 53-ročného odborníka stretnutie po zmene strán čiastočne stratilo kvalitu. "Neboli sme takí presní ani behaví ako v prvej 45-minútovke. V nej sme dali štyri góly snáď z piatich striel," uviedol Vrba, ktorý pôsobil v Plzni v rokoch 2008-2013 a s klubom získal dva majstrovské tituly. V minulej sezóne si vyskúšal pôsobenie v zahraničí, v Anži Machačkala však po pol roku skončil. Hrošovský prvýkrát nastúpil s kapitánskou páskou na rukáve. "Bolo to fajn. Vyhrali sme, takže to bola dobrá premiéra. Dúfam, že sa nám bude takto dariť aj ďalej," skonštatoval Hrošovský.

Už v stredu 2. augusta sa Plzeň predstaví v domácej odvete 3. predkola Ligy majstrov proti FCS Bukurešť (bývalá Steaua - pozn.), v Rumunsku uhrala lichotivú remízu 2:2 a má solídne vyhliadky na postup do play off.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články