Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

ŠKANDÁL v Ružomberku: Vedenie zakázalo vstup jednému z najvernejších fanúšikov, kvôli nezmyselnému konfliktu, fanklub reaguje!

RUŽOMBEROK - Kontroverzné rozhodnutie učinilo vedenie účastníka domácej Fortuna Ligy MFK Ružomberok. Členovi fanklubu Concordia 1906 totižto zakázalo vstup na štadión Pod Čebraťom na neurčito, kvôli nedorozumeniu, ktoré sa stalo počas odvetného zápasu s Vojvodinou Novi Sad.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ako sa píše v podnadpise, celá situácia vznikla a následne sa vyhrotila počas zápasu 1. predkola EL proti Vojvodine Novi Sad. Prinášame vám oficiálne vyjadrenie fanklubu pre náš portál futbalovysvet.sk.

Prečítajte si aj: FOTO+VIDEO Ružomberok podal skvelý výkon a silný Everton poriadne potrápil, nakoniec to bohužiaľ nestačilo

Keďže o zápas prejavilo záujem veľa sviatočných fanúšikov, klub sa nám rozhodol poskytnúť vstupenky pre náš fanúšikovský sektor G, k vlastnému predaju v našom Concordia Pube, kde sa to už stalo tradíciou. K dispozícii sme dostali 150 lístkov. Pred zápasom sme upozorňovali aj cudzích ľudí, že sektor G je náš aktívny sektor, kde fandíme, bubnujeme, mávame vlajkami a podporujeme hráčov. Aj klubu sme predložili obavu, že je možné, že do sektoru sa dostanú ľudia, ktorí sa s naším fandením nemusia stotožniť.

To sa vlastne aj stalo a niekoľko jedincov sa voči fanklubu osopilo rôznymi gestami a posmešným vyjadrovaním voči našej aktivite. Samozrejme z toho titulu vznikol konflikt, keď niektorí ľudia z fanklubu chceli tým ľuďom normálne vysvetliť, v akom sektore sedia a že ich správanie nie je na mieste. Do toho vstúpili členovia SBS a MsP, ktorí našich ľudí napadli a vznikli strkanice, v ktorých naši fanúšikovia obdržali nejaký ten úder a dvaja boli vyvedení na riešenie. Musím podotknúť, že žiaden člen nášho fanklubu nikoho z SBS ani MsP nenapadol. V situácii, keď SBSkár sotí stokilového chlapa cez sedačky je jasné, že ten padá a hádže rukami pre udržanie rovnováhy. Z toho klub vyrobil problém, jeden z členov vedenia fanklubu bol obvinený z výtržníctva a je stále v šetrení.

Na klube sme sa domáhali spravodlivosti, no boli sme odbití. Na ďalšom domácom zápase proti Nórskemu klubu Brann sme sa rozhodli odfandiť aj napriek správam, že náš človek na štadión pustený nebude. Je to však protiústavné a keď sme sa pýtali členov SBS a polície, prečo tak konajú, dostali sme zahmlené odpovede. Aj napriek tomu sme sa ale ako fanklub rozhodli prejaviť dobrú vôľu a celý zápas sme odfandili, hoci so zásadnou ujmou. Dokonca za ešte horších podmienok, pretože cudzích ľudí v sektore sme mali ešte viac a členovia tej istej SBS ich dokonca doviedli medzi nás do jadra a usadili s tým, že tam mali kúpený lístok. Väčšine takýchto ľudí sme našťastie dokázali rozumne vysvetliť, že sme aktívny fanklub a svoje miesta majú vyššie, kde môžu mať lepší výhľad.

Hoci klub avizoval pri predaji vstupeniek do sektoru G, že je to sektor fanúšikov a všetci si tam kupovali zľavnené lístky, drvivá väčšina z nich nemala ani klubové suveníry. To už ale klub neriešil... Smutné pre nás bolo aj to, že fanúšikom súpera bola umožnená choreografia, ktorú nám klub zakázal! Zápas sme ale odfandili najlepšie ako sa dalo a po ňom sme odišli. Situáciu sme chceli akútne riešiť, no zo strany klubu zatiaľ nie je vôľa.

V žiadnom prípade táto situácia nie je žiadnym bojkotom fanúšikov. Filozofia nášho fanklubu od začiatku bola rodinná a uznávame ako partia ľudí súdržnosť. Preto ďalšie bránenie vstupu jedného z nás chápeme ako bránenie vstupu Concordie 1906 na domáci štadión. Snažíme sa situáciu riešiť a momentálne vyhodnocujeme všetky možnosti ako dať naším hráčom podporu v ďalších zápasoch. Keďže situácia s neoprávneným nevpustením jedného z nás pretrváva, nemáme žiaľ možnosť fandiť hráčom a preto to riešime operatívne.

Na otázku, či budú fandiť počas zápasu s anglickým Evertonom, nevedeli odpovedať, preto je možné, že konflikt medzi vedením ''Ruže'' a fanúšikmi bude trvať. Situáciu však budeme naďalej sledovať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články