Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Fanúšikovia v Podbrezovej fúziu s Duklou nechcú: Náš klub si nedáme!

PODBREZOVÁ - Správa, že klub FK Železiarne Podbrezová by sa mal od sezóny 2018/19 zlúčiť s banskobystrickou Duklou nevyvolal na Horehroní pozitívne reakcie.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Fúzia by prakticky priniesla zánik minuloročného prekvapenia Fortuna ligy, pretože oba kluby by sa spojili a vytvorili by jeden, ktorý by sídlil v Banskej Bystrici a volal by sa FK Dukla Banská Bystrica. V podbrezovskej Zelpo Arene by hrávalo iba béčko.

Prečítajte si aj: Lesk Dukly by mala prinavrátiť fúzia s fortunaligistom

V súčasnosti je už originálna Dukla zaniknutá, pretože MFK Dukla Banská Bystrica je vytvorená z minuloročného celku ŠK Kremnička, ktorý na seniorskej úrovni hrá tretiu najvyššiu súťaž. Zachránené boli aj všetky juniorské kategórie. Okrem toho ostal názov a logo.

Prvotná myšlienka mala prísť od tureckých investorov, ktorí vlastnia tamojší prvoligový Kardemir Karabükspor a pred začiatkom jarnej časti minulej sezóny začali spolupracovať s Podbrezovou. Tí totiž chcú, aby klub, ktorý financujú, sídlil vo väčšom meste.

Prečítajte si aj: VIDEO FK Železiarne Podbrezová so snahou zažiť opäť bezstarostnú jeseň

Fanúšikovia Podbrezovej sú tak právom nahnevaní a svoju nespokojnosť dali najavo aj transparentom pred prvým domácim zápasom tohto ročníka Fortuna ligy, kde stál nápis: "Neberte nám klub, Duklu nechceme!"

Prečítajte si aj: Podbrezová pred štartom prípravy: Odišlo niekoľko opôr, klub má nový názov

Nám sa podarilo získať aj stanovisko fanúšika Tomáša, predsedu fanklubu FK Železiarne Podbrezová: "Ako fanúšik a predseda fanklubu nesúhlasím so žiadnym spájaním nášho klubu s Duklou. Dukla si svoj klub prehajdákala sama a my ich máme zachraňovať?! To určite nie. Keď boli ešte v lige, tak na tribúnach na nás vytiahli transparenty, ako "Sedláci vitajte v meste" a teraz ich máme my zachraňovať?! Nie, nikdy sa to nesmie stať! To je ako keby sa Trnava spojila so Slovanom," povedal a dodáva:

"My si svoj klub nedáme. Srdcom a dušou navždy ŽELEZIAR!"

ANKETA: Čo si myslíte o fúzii medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou?

  • Prospeje futbalu na Horehroní/prospeje obom

    23%

  • Prospeje len BB, mala by sa uskutočniť

    0%

  • Prospeje len BB, nemala by sa uskutočniť

    54%

  • Prospeje len Podbrezovej, mala by sa uskutočniť

    0%

  • Prospeje len Podbrezovej, nemala by sa uskutočniť

    8%

  • Neprospeje nikomu, nemala by sa uskutočniť

    15%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články