Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO TOP 8 najlepších hráčov pôsobiacich v nižších amerických súťažiach

NEW YORK - Futbal v Severnej Amerike (USA & Kanada) stále naberá na popularite, ale nie je to len vďaka najlepšej a najvyššej tamojšej súťaži MLS. Niekoľko hviezd nastupuje aj v druhej najprestížnejšej NASL a dokonca i v hierarchii líg tretej USL.
Zdroj: twitter.com/PHXRisingFC
Zdieľajte:

Didier Drogba (Phoenix Rising)

Už 39-ročná legenda svetového futbalu odmietla brazílsky Corinthians a stal sa prvým futbalom celej histórie futbalu, ktorý je zároveň aj jediným majiteľom klubu, za ktorý nastupuje. Drogba si na to vybral tím USL z Arizony a futbal si užíva. Už pri svojom debute strelil prvý gól a v strieľaní pokračuje. Víťaz Ligy majstrov s Chelsea si záver kariéru užíva plnými dúškami a ľudia v USA ho milujú.

Juan Arango (New York Cosmos)

Venezuelský technik má už 37 rokov, napriek tomu stále ponúka kvalitné služby počas svojho druhého pôsobenia v tíme, ktorý v minulosti preslávil napríklad Pelé. Arango v celku Cosmos pôsobil aj v roku 2016, po krátkej stáži v domácej Zulii sa pred pár dňami vrátil. Európski fanúšikovia si ho určite pamätajú z niekoľkoročných angažmánov hlavne v Borussii Monchengladbach či RCD Mallorca.

Joe Cole (Tampa Bay Rowdies)

Nie je to tak dávno, čo sa niekdajší obrovský talent anglického futbalu po päťročnom pôsobení vo West Hame, ktorý ho vychoval pre vrcholový futbal a sedem ročnej skúsenosti s Chelsea, pobral do Liverpoolu. Vtedy o ňom Steven Gerrard povedal, že po technickej stránke je na tom rovnako dobre, ako Lionel Messi. Na Anfielde však sklamal a išlo to s ním už len dole vodou. Po hosťovaní v OSC Lille sa vrátil do West Hamu, následne zamieril do Aston Villy a cez Coventry City sa vydal na Floridu, kde od roku 2016 hrá za Tampu Bay. Tá v minulom roku pôsobila v NASL, teraz je súčasťou USL. Fanúšikov stále baví napríklad aj takýmito gólmi.

Gerardo Torrado (Indy Eleven)

Až neuveriteľných 146 stretnutí za národný tím Mexika má tento defenzívny záložník, ktorý dlhé roky vykonával i pozíciu kapitána. Drvivú väčšinu svojej kariéry strávil v rodnej krajine. Kariéru odštartoval ako hráč UNAM Pumas. Päť rokov pôsobil síce v Španielsku (Tenerife, Sevilla, Racing Santander), ale veľmi sa nepresadil. Od roku 2005 až do 2016 nastupoval v Cruz Azul, kde patril k najdôležitejším hráčom klubu. Odohral zaň 325 ligových stretnutí. V Indy Eleven pôsobí druhým rokom.

Marcel Schäfer (Tampa Bay Rowdies)

Rodák z mestečka Aschaffenburg má 33 rokov a jeho post je na ľavej strane defenzívy, odkiaľ výrazne podporuje ofenzívnych spoluhráčov. Osemnásobný reprezentant Nemecka sa v januári tohto roku rozhodol opustiť VfL Wolfsburg a možno trochu prekvapivo zamieril do nižšej americkej súťaži. Na Floride má však perfektné podmienky pre život. Doposiaľ strelil jeden gól, ktorý určite stál za to.

Shaun Wright-Phillips (Phoenix Rising)

Produkt akadémie Manchestru City počas kariéry nastupoval aj za Chelsea a kariéru v rodnej krajine ukončil v londýnskom QPR. 36-násobný reprezentant Anglicka sa v roku 2015 rozhodol posilniť New York Red Bulls, kde sa stretol aj s bratom Bradleym. Postupom času sa vytrácal zo zostavy, a tak v januári prijal ponuku tímu Didiera Drogbu.

Amauri (New York Cosmos)

Rodák z brazílskeho mestečka Carapicuíba odohral jeden duel za národný tím Talianska, kde, až na malé výnimky, strávil celú časť seniorskej kariéry. Nastupoval za mnoho tímov vrátane Parmy, Neapolu, Juventusu, Palerma, Fiorentiny alebo Turínu. V NASL debutoval minulý rok, ktorý strávil v tíme Fort Lauderdale Strikers. Na začiatku ročníku 2017 prestúpil do mesta z "veľkého jablka".

Omar Bravo (Phoenix Rising)

37-ročný Mexičan tvorí zaujímavú útočnú dvojicu legiend s Didierom Drogbom. Phoenix posilnil na začiatku tohto roku po sezóne v Caroline RailHawks. Väčšinu kariéry strávil v domácej Guadalajare, európske šťastie skúšal počas krátkeho pôsobenia v španielskom celku Deportivo La Coruña.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: wikipedia.com

Diskusia

Podobné články