Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žilina pod Zoborom prepadla v efektivite, Galád: Nitra je futbalové mesto

NITRA - Futbalisti spod Zobora si hneď v prvom zápase po návrate medzi elitu pripísali cenný skalp úradujúceho majstra.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po 55 dňoch sa o slovo prihlásila najvyššia slovenská futbalová súťaž. Ako to už býva zvykom, výkop novej sezóny zaobstaral súboj úradujúceho šampióna zo Žilina s nováčikom. FC Nitra sa do Fortuna ligy vrátila po trojročnej prestávke a bol to návrat vo veľkom štýle. Krásna bomba z voleja z kopačky Filipa Balaja bola napokon jediným presným zásahom a pre hráčov spod Zobora znamenala prekvapivé víťazstvo.

Prečítajte si aj: VIDEO Nitra sa vrátila do najvyššej súťaže famózne, majstrovskú Žilinu zaskočila na plnej čiare

"Samozrejme, poraziť úradujúceho majstra je veľmi pekné. Táto výhra je len prvý krok, my chceme vybudovať mužstvo. Je to výhra, ktorú si ceníme, ale treba ju reálne zhodnotiť a pokračovať v tejto práci. Výsledok je krásny a tešíme sa z neho," povedal po zápase domáci tréner Ivan Galád. Toho potešila aj návšteva na prvom zápase medzi elitou. Na štadióne sa zišlo 3 500 divákov, ktorí svojim povzbudzovaním výrazne hnali bielo-modrých dopredu. "Dôležité je, že bol plný štadión, že sme ponúkli ľudom radosť s futbalu a skromne chceme pokračovať ďalej. Nitra je futbalové mesto," dodal.

Futbalisti Žiliny nastúpili v Nitre len tri dni po vypadnutí z Ligy majstrov, v priebehu týždňa si tak vypili svoj kalich horkosti až do dna. Tréner Adrián Guľa našiel príčinu prehry, no svojim zverencom nič nevyčítal. "Problémom bola naša efektivita a produktivita v útočnej fáze. To, že dostanete gól do šibenice, to sa môže stať hlavne preto, že nováčik bude mať elán. Chlapcom nemôžem nič vyčítať. Po návrate z Kodane sme absolvovali len jeden tréning, takže fyzicky sme to zvládli fantasticky. Bolo to zrejme o tom, že sme neboli trpezliví a nemali sme zabijácky inštinkt," povedal.

Zápas však podľa neho mohol mať úplne iný priebeh, kľúčovým momentom mala byť situácia z prvého polčasu, keď Niba v pokutovom území poslal na trávnik Škvarku, hlavný arbiter Glova penaltu nezapískal. "Kľúčovým momentom bola jednoznačne situácia za stavu 1:0 v pokutovom území súpera, keď sa mala pískať penalta. Zápas by mal určite iné grády. Tak silné mužstvo ako my by sa s tým malo vedieť vysporiadať a streliť v druhej časti nejaké góly, čo sa nám nepodarilo. Chcem poďakovať aj fanúšikom, ktorí cestovali na zápas a po prehre ocenili chlapcov ako hrali a nehanili ich, pretože oni to odmakali a chýbali milimetre na to, aby ten zápas mal opačné skóre," dodal Guľa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články