Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Neymar oznámil spoluhráčom správu, ktorá nepoteší žiadneho fanúšika Barcelony

BARCELONA - Schyľuje sa k najdrahšiemu prestupu vo futbalovej histórii.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brazílsky útočník Neymar plánuje opustiť FC Barcelona a túži po prestupe do Paríža Saint-Germain. Katarskí majitelia PSG údajne súhlasili, že Kataláncom vyplatia prestupovú klauzulu, ktorá v prípade Neymarovej zmluvy s Barcou činí 222 miliónov eur. Brazílčan by sa tak stal najdrahším futbalistom v histórii.

Francúzsky denník Le Parisien informoval, že Neymar už viacerým spoluhráčom v Barcelone oznámil, že plánuje odchod do Paríža. Tam je pre neho pripravený kontrakt s ročným platom 40 miliónov eur, čím by sa 25-ročný útočník stal najlepšie plateným futbalistom na svete. Terajším rekordérom v tejto štatistike je Argentínčan Carlos Tevez, ktorý v čínskom klube Šanghaj Shenhua poberá 35,75 milióna eur za sezónu.

Brazílské periodikum GloboEsporte napísalo, že Neymar sa o prestupe bavil aj s krajanmi Marquinhosom, Lucasom Mourom, Thiagom Silvom a Danim Alvesom - všetci aktuálne obliekajú dres PSG. Podľa španielskych médií jeho odchod do Paríža dáva zmysel, pretože po tom, ako nedávno predĺžila zmluvu v Barcelone najväčšia hviezda tímu Lionel Messi, Neymar už naďalej nechce hrať popri Argentínčanovi len druhé husle a sám túži po líderskej pozícii v inom mužstve.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články