Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO 5 najlepších hráčov, ktorí sa narodili v tomto tisícročí

BRATISLAVA - Sú mladí, šikovní a nebojácni. Stále nemajú ani osemnásť rokov, ale svoju cestu medzi najlepších futbalistov sveta si pomaly začínajú budovať. Pozrite si tých najlepších mladíkov, ktorí sa narodili v tomto tisícročí, teda v roku 2000 a neskôr.
Zdroj: fulhamfc.com
Zdieľajte:

Ryan Sessegnon (Fulham FC)

Krajný obranca Fulhamu je označovaný ako "nový Ashley Cole." Do histórie ostrovného futbalu sa zapísal už v minulej sezóne, kedy sa stal prvým hráčom, ktorý sa narodil v tomto tisícročí a strelil gól v profesionálnych ligách v Anglicku. Doposiaľ ich dal päť, z toho dva v zápase proti Newcastle a to ho ešte Tim Ream nepustil v závere kopať penaltu. Tú Američan sám nepremenil. Ďalšie dva góly pridal Sessegnon v FA Cupe. Dokonca sa už dostal do tímu sezóny podľa PFA a na konci ročníku bol v tíme Anglicka, ktorý vyhral Euro do 19 rokov.

Záujem o neho už prejavili najlepšie celky Premier League, ale hráča s trhovou hodnotou viac ako troch miliónov eur z londýnskeho tímu pustiť nechcú. Pred mládežníckym reprezentantom Anglicka je určitá veľká budúcnosť.

Alphonso Davies (Vancouver Whitecaps)

Rodák z Libérie ušiel ako veľmi malý s rodičmi pred občianskou vojnou do Ghany a odtiaľ vo veku piatich rokov až do ďalekého Ontaria v Kanade. S futbalom začínal v Edmontone a v roku 2015 sa dostal do mládežníckej akadémie jeho súčasného zamestnávateľa Vancouveru Whitecaps.

Neprešli ani dva roky a 1. júla 2016 absolvoval debut v prvom tíme, keď nastúpil do zápasu proti Ottawe Fury v rámci Kanadskej ligy. O pätnásť dní neskôr debutoval aj v MLS a po Freddym Adum sa stal druhým najmladším futbalistom, ktorý kedy nastúpil v tamojšej najvyššej súťaži. Zároveň je prvým futbalistom narodeným v roku 2000, ktorému sa to podarilo. Svoj zatiaľ jediný gól v prvom tíme strelil v rámci Ligy majstrov zóny CONCACAF proti Kansasu.

Na medzinárodnej úrovni reprezentuje Kanadu a ide to mu famózne. Veď v piatich stretnutiach strelil až tri góly! Dokonca sa dostal do nominácie na Gold Cup 2017, kde vsietil všetky tri presné zásahy. Dvakrát skóroval pri výhre 4:2 nad Francúzskou Guyanou a raz pri remíze 1:1 s Kostarikou. Stal sa vôbec najmladším strelcom v histórii turnaja.

Záujem o neho prejavili celky Premier League Manchester United, Chelsea a Liverpool.

Angel Gomes (Manchester United)

Predpovedajú mu budúcnosť ako Beckhamovi, Giggsovi, Bestovi či Rashfordovi. Gomes pochádza z futbalovej rodiny, pretože jeho otec Gil bol bývalý futbalista a práve počas jeho angažmánu v Londýne sa narodil Angel. Bratranec záložníka Valencie Luisa Naniho v posledných mesiacoch motá hlavu trénerom mládežníckych výberov Manchestru United, ale aj samotnému Mourinhovi.

Do tréningového centra v Carringtone prišiel ako 13-ročný, o rok neskôr už debutoval za tím do 18 rokov. Aktuálne nastupuje vo výbere U23, kde patrí medzi najlepších hráčov. Vyniká hlavne rýchlosťou a skvelou technikou. Debut v áčku zažil v poslednom kole minulej sezóny, kedy striedal za Waynea Rooneyho. Vo veku 16 rokov a 263 dní sa stal najmladším hráčom, aký kedy nastúpil za seniorský tím Manchestru United.

Na juniorskej medzinárodnej úrovni zatiaľ reprezentuje Anglicko, ale na výber má Portugalsko a po otcovi aj Angolu.

Moise Kean (Juventus)

Prvý hráč narodený v tomto tisícročí, ktorý nastúpil na zápas v jednej z piatich najlepších európskych líg. Rodák z talianskeho mesta Vercelli sa narodil rodičom z Pobrežia Slonoviny. S futbalom začínal už ako sedemročný v tíme ACD Asti a cez FC Turín sa v roku 2010 dostal do slávneho Juventusu.

19. novembra 2016 mal len šestnásť rokov, keď v 84.minúte zápasu proti Pescare vystriedal Maria Mandžukiča a stal sa prvým hráčom narodeným v roku 2000, ktorý kedy nastúpil do zápasu v jednej z najlepších líg sveta. O tri dni sa mu podarilo to isté v Lige majstrov. Aj proti Seville prišiel na ihrisko v 84.minúte.

Na juniorskej medzinárodnej úrovni reprezentuje Taliansko, na seniorskej si môže vybrať medzi „Squadrou“ a Pobrežím Slonoviny.

Jack Aitchison (Celtic Glasgow)

Veľký fanúšik Arsenalu sa stal najmladším hráčom, ktorý kedy nastúpil za slávny Celtic. 14.mája 2016 mal len 16 rokov a 71 dní, keď prvým dotykom s loptou strelil jeden zo siedmych gólov do siete Motherwellu. Týmto počinom sa zároveň stal najmladším strelcom v histórii klubu.

Na druhé stretnutie nastúpil v januári tohto roku a k výhre 4:0 nad Hearts prispel tým, že získal pokutový kop, ktorý následne premenil Scott Sinclair. Aitchison je aktuálne reprezentantom Škótska do 17 rokov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalreport.sk, wikipedia.com

Diskusia

Podobné články