Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Dvadsať najdrahších hráčov do 21 rokov: Všetkým kraľuje anglický supertalent!

Top
BRATISLAVA - Portál Prime Time Sport priniesol zoznam 20-tich najdrahších hráčov do 21 rokov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Soccerex report 2017 od portálu Prime Time Sport priniesol rebríček dvadsiatich najdrahších hráčov do 21 rokov z celého sveta.

Hodnotenie berie v úvahu priemernú sumu predaja hráčov z jednotlivých klubov, jeho aktuálnu trhovú hodnotu, pozíciu na ihrisku, dĺžku kontraktu a samozrejme samotnú výkonnosť hráča.

20. - 11.

20. Renato Sanches (Bayern Mníchov a Portugalsko) - €22.8m
19. Davinson Sanchez (Ajax a Kolumbia) - €22.9m
18. Andreas Christensen (Chelsea a Dánsko) - €23.2m
17. Kasper Dolberg (Ajax Dánsko) - €23.8m
16. Patrik Schick (Sampdoria a Česká republika) - €24.1m
15. Youri Tielemans (Monaco a Belgicko) - €25m
14. Lucas Hernandez (Atlético Madrid a Francúzsko) - €25.3m
13. Theo Hernandez (Real Madrid a Francúzsko) - €25.4m
12. Franck Kessie (AC Miláno a Pobrežie Slonoviny) - €25.6m
11. Julian Brandt (Bayer Leverkusen a Nemecko) - €26.8m

Prečítajte si aj: Netradičné problémy Herthy, nemá ani jedného brankára: Možno bude musieť chytať 65-ročný vedúci tímu

10. Kingsley Coman - €35.1m (Bayern Mníchov a Francúzsko)

Aktuálne hráč nemeckého Bayernu Mníchov nemal tak dobrú druhú sezónu v nemeckej metropole ako tú prvú. Všetko to spôsobilo zranenie, no i tak je francúzsky futbalista považovaný za jeden z najväčších talentov súčasnosti.

Vo veku 21 rokov obliekal dres až troch európskych gigantov. Po PSG a Juventuse má za sebou dve sezóny hosťovania v Bayerne Mníchov. Hosťovanie sa už ale zmenilo na trvalý prestup.

9. Timo Werner - €35.6m (RB Lipsko a Nemecko)

Práve mladučký nemecký útočník bol jedným zo základných kameňov úspechu najväčšieho prekvapenia uplynulej sezóny Bundesligy. Bývalý útočník Stuttgartu nastrieľal za tri sezóny iba 13 gólov, no v tej poslednej napol sieť bundesligových tímov až dvadsaťjedenkrát!

8. Gianluigi Donnarumma - €40.6m (AC Miláno a Taliansko)

Prečítajte si aj: VIDEO Španielske médiá si sú isté: Danilo do niekoľkých hodín opustí Real Madrid, posilní tento anglický veľkoklub

Stal sa členom základnej zostavy už od svojich šestnástich rokov, čo sa nepodarí len tak hocikomu. Donnarumma je fanúšikmi futbalu považovaný za nástupcu veľkého Gianlugiho Buffona a tomu zodpovedá i jeho hodnota na prestupovom trhu.

7. Marcus Rashford - €40.7m (Manchester United a Anglicko)

Štart v United mal pomalší, nakoľko ho trápili zranenia. Teraz už je ale stálym členom zostavy Red Devils a zdá sa, že si naplno získal dôveru Josého Mourinha. Portugalský kouč bol totiž známy svojim negatívnym postojom k mladým hráčom.

6. Gabriel Jesus - €42.6m (Manchester City a Brazília)

Do Anglicka prišiel ako veľký talent a od začiatku ukázal, čo sa v ňom skrýva. Nebyť zranení, na hrote Cityzens by takmer s istotou nahradil Sergia Agüera.

20-ročný Brazílčan je považovaný za najväčší talent po Neymarovi a vyzerá to tak, že má tú správnu mentalitu a postoj nato, aby dokázal uspieť.

5. Marco Asensio - €42.7m (Real Madrid a Španielsko)

Mladého Španiela netreba predstavovať. Fanúšikovia, ktorí sledovali tohtoročné mládežnícke EURO v Poľsku ho určite poznajú. Hráč, ktorý bol viackrát na hosťovaní sa konečne dočkal šance v drese Bieleho baletu a bol z toho triumf v La Lige i v Lige majstrov. Navyše sa Asensiovi podarilo skórovať aj vo finále LM proti Juventusu.

Prečítajte si aj: FOTO 8 hráčov s poslednou šancou na zisk titulu majstra sveta vo futbale!

Marco Asensio bude určite dúfať, že mu francúzsky tréner Zinedine Zidane dá ešte viac príležitostí na ihrisku. Má totiž potenciál stať sa novou superhviezdou svetového futbalu!

4. Leroy Sane - €51.2m (Manchester City a Nemecko)

Manchester City spravil dobre, keď kúpil nemeckého mladíka zo Schalke 04 za 37 miliónov eur. Jeho cena totiž za jednu sezónu v Premier League rapídne stúpla. Mladý Nemec navyše sľúbil, že v novej sezóne bude ešte lepší!

Aj napriek pomalšiemu štartu sa dokázal v druhej polovici sezóny fantasticky uchytiť a experti v ňom vidia novú osobnosť nemeckého futbalu.

3. Ousmane Dembélé - €60.9m (Borussia Dortmund a Francúsko)

Bývalý hráč Rennes uprednostnil nemeckú Borussiu pred Barcelonou, pretože nemal v pláne vysedávať na lavičke. Jeho rozhodnutie sa určite vydarilo, nakoľko mu sezóna v Bundeslige náramne vyšla a jeho hodnota stúpa čoraz vyššie a vyššie. Vedenie Barcelony má o mladého francúzskeho futbalistu záujem i toto leto, no tentokrát bude musieť ponúknuť naozaj ohromnú sumu peňazí!

2. Kylian Mbappé - €61.8m (AS Monaco a Francúsko)

"Mbappé nikam nejde!," znie z Monaca. Mladučký supertalent vstúpil do veľkého futbalu akoby mal za sebou už stovky odohraných zápasov. Monaco doviedol k prvému titulu od roku 2000 a k prvému semifinále Ligy majstrov od roku 2004.

Stále iba tínedžer, ktorý oslavoval svoje osemnáste narodeniny pár dní pred Vianocami, ukončil sezónu s 26 gólmi na svojom konte. Okamžite sa o mladíka začali zaujímať veľkokluby ako Real Madrid či Manchester United, no vyzerá to tak, že Mbappé nikam nepôjde.

1. Dele Alli - €82.6m (Tottenham Hotspur a Anglicko)

Spurs v roku 2015 priviedli do tímu mladíka za 5 miliónov eur. Tento neznámy mladý futbalista za dva roky ovládol Premier League a stal sa jedným z najlepších hráčov v Anglicku.

Nastrieľal 22 gólov vo všetkých európskych súťažiach a má potenciál stať sa budúcnosťou anglického futbalu. O jeho služby prejavil záujem madridský Real.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články