Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO 8 hráčov s poslednou šancou na zisk titulu majstra sveta vo futbale!

BRATISLAVA - Týchto osem hráčov má pred sebou budúci rok zrejme poslednú šancu na triumf na MS vo futbale!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Už o rok budeme svedkami ďalšieho letného futbalového šialenstva. Futbalové majstrovstvá sveta v Rusku budú fantastickým podujatím a už teraz sa naň tešia milióny fanúšikov na celom svete.

Zatiaľ čo sa niektorí hráči nevedia dočkať nominácie a účasti na MS, ďalší už teraz pravdepodobne vedia, že šampionát v Rusku bude ich poslednou šancou na zisk titulu majstra sveta! Portál 90min.com zverejnil zoznam ôsmich najlepších hráčov, ktorých zrejme čaká posledný svetový šampionát.

Prečítajte si aj: Poór chce predať Spartak: Pridú do Trnavy čínske milióny?

Lionel Messi

Jeden z najlepších futbalistov histórie bol na dosah veľkého triumfu už v roku 2014, no gól, ktorý vo finálovom predĺžení strelil Mario Götze, prekazil Messimu dosiahnuť jeho veľký sen.

Po prehre vo finále MS 2014 prišli ďalšie dve finálové porážky v Copa America proti Chile a Messiho reprezentačná kariéra bola na pokraji konca. Šampionát v Rusku tak môže byť definitívne jeho posledným a zároveň poslednou šancou pre Messiho priniesť trofej do Argentíny po prvýkrát od roku 1986!

Cristiano Ronaldo

V rovnakej pozícii ako Messi sa nachádza i Cristiano Ronaldo. Ten avšak už dokázal získať veľkú trofej pre svoju krajinu. Na minuloročnom európskom šampionáte sa s portugalskou družinou tešil z triumfu po dramatickom finále proti Francúzsku.

O podobný husársky kúsok sa určite Ronaldo pokúsi i v Rusku. Hnacím motorom tridsaťdvaročného futbalistu bude určite myšlienka, že to môže byť jeho posledný svetový šampionát.

Arjen Robben

Prečítajte si aj: VIDEO Absolútne famózny priamy kop z rumunskej ligy: Za toto by sa nehanbil ani Roberto Carlos!

Po boku Robina van Persieho a Wesleyho Sneijdera mal na dosah triumf v roku 2010. Spanilú jazdu Holanďanov zastivili Španieli až vo finále.

Holandsko sa na posledných dvoch šampionátoch umiestnilo na druhom, resp. treťom mieste. Tentokrát by Oranjes na čele s kapitánom Robbenom už konečne radi priniesli trofej do krajiny "totálneho futbalu".

Daniel Alves

Jeden z najlepších krajných obrancov jeho generácie, Dani Alves, bol súčasťou tímu, ktorý v roku 2007 vyhral Copa America a pridal i dva triumfy v Pohári konfederácií (2009, 2013), no titul majstra sveta sa mu stále vyhýba.

Potupná prehra 1:7 pred domácim publikom proti Nemecku v roku 2014 nie je ideálna spomienka na svetový šampionát a Alves bude mať v Rusku poslednú šancu na vykúpenie.

Patrice Evra

Evra bol iba tínedžerom, keď Francúzsko ovládlo svetový i európsky šampionát, no i napriek tomu bol súčasťou francúzskej reprezentácie na piatich veľkých turnajoch.

Prečítajte si aj: Prestup ako zo sna zrušený: Juventus už nemá záujem o český supertalent!

Budúcnosť francúzskeho futbalu vyzerá naozaj sľubne a Patrice Evra bude len dúfať, že v Rusku dostane šancu na rozlúčku s "Les Bleus". Celkový triumf by bol určite čerešničkou na torte bohatej kariéry krajného obrancu.

Wayne Rooney

Wayne Rooney sa nedávno vrátil do klubu, kde s futbalom začínal. V Evertone bude musieť zabojovať aj o nomináciu do reprezentácie, nakoľko ho Gareth Southgate zatiaľ prehliada.

Angličania čakajú na triumf už 52 rokov a ich výkony na veľkých podujatiach nenaznačujú zmenu. Pre Rooneyho by ale nominácia na šampionát v Rusku bola určite veľkou odmenou za jeho bohatú kariéru.

Vincent Kompany

Dlhodobé zranenie spôsobilo, že novým kapitánom Belgicka sa stal Eden Hazard. Vincent Kompany sa ale po zranení už vrátil do plného tréningu a jeho návrat do reprezentácie je viac ako reálny.

Tridsaťjedenročný obranca patrí k tým najlepším na svete, pokiaľ práve nie je zranený, a mužstvo Červených diablov má naozaj veľkú kvalitu. Kompany by tak mohol pri svojej poslednej účasti na svetovom šampionáte dopomôcť svojej krajine k veľkému, no určite nie nereálnemu úspechu!

Giorgio Chiellini

V roku 2006 ešte nebol dostatočne skúsený nato, aby bol súčasťou tímu majstrov sveta. Od roku 2008 je ale pevnou súčasťou Azzurri a má na dosah 100. štart v reprezentácii.

Stopér Juventusu si zahral v roku 2012 finále ME, no príchuť úspechu na medzinárodnej scéne ešte nepozná. Aj napriek tomu, že so Starou dámou má na svojom konte množstvo titulov, MS v Rusku budú jeho poslednou šancou získať trofej aj so svojou krajinou.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, 90min.com

Diskusia

Podobné články