Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Lobotka prestúpil do Celty Vigo: Chcem sa dostať do zostavy a hrať

VIGO - Španielsky futbalový klub Celta Vigo oficiálne potvrdil angažovanie slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku z dánskeho FC Nordsjaelland.
Zdroj: facebook.com
Zdieľajte:

Celta, ktorá obsadila v uplynulej sezóne La Ligy 13. miesto sledovala 22-ročného stredopoliara už dlhší čas. Lobotka zažiaril na nedávnych majstrovstvách Európy hráčov do 21 rokov, kde ho vyhlásili za muža zápasu v dvoch z troch stretnutí slovenskej reprezentácie. Španielsky klub informoval o prestupe na svojej oficiálnej stránke, Lobotka podpísal s účastníkom najvyššej španielskej súťaže kontrakt do roku 2022. Na klubovom facebooku Celta uverejnila fotku bývalého hráča AS Trenčín, ako pózuje s klubovým dresom a šálom, resp. sa podrobuje lekárskym testom.

Prečítajte si aj: Ponaháňa Ronalda s Messim? Lobotka je blízko prestupu do La Ligy

"Mojim snom je dostať sa do zostavy a hrať. Rád by som klubu pomohol k postupu do Európskej ligy alebo Ligy majstrov," povedal Lobotka v krátkom videu na webe Celty.

Slovenský reprezentant odchádza z dánskeho FC Nordsjaelland po dvoch rokoch, za tím odohral 52 zápasov. Pripísal si v nich deväť asistencií. "Lobotka prinesie do nášho stredu poľa dynamiku, kvalitu, inteligenciu a fyzické nasadenie. Oficiálne ho predstavia médiám v pondelok o 12.30 na štadióne Balaídos pred fanúšikmi," uviedol účastník La Ligy na oficiálnom webe.

Z prestupu Lobotku do Celty Vigo mal radosť aj športový šéf dánskeho klubu Carsten V. Jensen: "Je to ďalší prestup, ktorým sa môže klub pochváliť. Dostali sme Stanislava na ďalšiu úroveň. Od samého začiatku preukázal, že je to vynikajúci hráč, ktorý sa môže dostať do jednej z najlepších líg. Sme presvedčení, že Stanislav môže byť špičkovým európskym hráčom. Budeme ho pozorne sledovať. Sme hrdí, že sme mu pomohli v jeho progrese. Po jeho odchode zostane diera v našom tíme, ale prišiel správny čas na Stanislavov ďalší krok v jeho kariére."

Pre odchovanca trenčianskeho futbalu to bude tretie pôsobisko v jeho profesionálnej kariére. "Je ťažké slovami opísať chválu na Stanislava. Má veľkú kvalitu a potenciál. S ťažkým srdcom sa s ním lúčime, ale načasovanie prestupu nemohlo byť ideálnejšie. Tvrdo pracoval na svojom zlepšení, je to príkladný tímový hráč," vyjadril sa pre oficiálnu klubovú webstránku aj tréner Nordsjaellandu Kasper Hjulmand.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články