Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Top 7 hráčov, s ktorými mohlo byť Anglicko na Eure do 19 rokov ešte silnejšie

TBILISI - V Gruzínsku prebiehajú Majstrovstvá Európy do 19 rokov a jedným z hlavných favoritov je aj tím Anglicka. To pod vedením trénera Keitha Downinga priviedlo ako vždy silný tím s nádejnými menami ako Jay Dasilva, Ryan Sessegnon, Andre Dozzell či Trevoh Chalobah, lenže ten mohol byť ešte lepší, keby nastúpilo napríklad aj týchto sedem hráčov, ktorí odmietli reprezentovať z rôznych príčin.
Zdroj: twitter.com/1TomDavies
Zdieľajte:

Cameron Humphreys-Grant (Manchester City)

Rodák z Manchestru odmalička vyrastá v akadémii "Citizens", cez ktorú sa už dostal aj do prvého tímu. V lete roku 2015 mal len šestnásť, ale už cestoval na turné do USA a debutoval proti Realu Madrid. Ešte na konci toho leta podpísal prvý profesionálny kontrakt, aby v januári roku 2016 súťažne debutoval v FA Cupe proti Aston Ville. V súčasnosti je tento stopér kľúčovým hráčom tímu z Premier League 2.

Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC)

Taktiež rodák z mesta, v ktorého akadémii vyrastá, odkedy s futbalom začal. Jeho obľúbená strana je pravá, nastupovať môže ako obranca, ale aj záložník. Neoficiálny debut v A-tíme absolvoval v prípravnom zápase počas roku 2015 s tímom Swindon Town, no naplno sa ukázal v minulom ročníku. Súťažný debut si odkrútil proti Tottenhamu v Ligovom pohári, kde predviedol skvelý výkon a bývalý tréner aj kapitán "The Reds" Graeme Souness o ňom povedal, že "má všetky atribúty, aby sa stal top hráčom." V novembri minulého roku podpísal dlhodobý kontrakt a následne zažiaril ešte viac proti Leedsu. Prihral na prvý gól a bol vyhlásený Mužom zápasu. V Premier League debutoval 14. decembra 2016 proti Middlesbrough, hral aj proti Manchestru United. Dokonca sa stal najlepším mladým hráčom klubu v sezóne 2016/17. Na konte má sedem ligových štartov, využívaný je hlavne v Premier League 2.

Reece Oxford (West Ham United/Borussia Mönchengladbach)

Stopér alebo stredný záložník pochádza z londýnskej časti Edmonton. Začínal v Tottenhame, v roku 2011 však presedlal do West Hamu, kde pôsobí aj teraz. Svoj debut za A-tím absolvoval v roku 2015 v predkole EL proti andorskému celku FC Lusitanos. V Premier League prvýkrát nastúpil ešte v auguste toho istého roku a po vystriedaní za Kevina Nolana sa stal druhým najmladším hráčom, aký kedy v najvyššej anglickej súťaži nastúpil. Oxford 16. decembra 2016, presne na svoje osemnáste narodeniny, podpísal nový viacročný kontrakt, aby od januára 2017 hosťoval v Readingu, kde zbieral skúsenosti. Teraz je pred ním ešte väčšia výzva, pretože na ročník 2017/18 si ho vypožičala Borussia Mönchengladbach.

Tom Davies (Everton FC)

Rodák z Liverpoolu začínal v Tranmere Rovers, aby v roku 2009 prešiel do Evertonu, kde vyrástol a jeho výkony v tíme do 21 rokov nešli prehliadnuť. Preto mu Roberto Martínez v apríli roku 2016 doprial debut v Premier League. Na konci sezóny 2016/17 už dokonca nastúpil na celých 90 minút a proti Norwichu sa stal najlepším hráčom zápasu. Nedávno skončená sezóna bola pre neho ešte lepšia, pretože na jej začiatku podpísal päťročný kontrakt a postupom času sa zabýval až do základnej zostavy! Svoj prvý gól strelil pri výhre nad Manchesterom City 4:0. O rekord sa postaral 9. apríla 2017, kedy sa presadil proti Leicesteru už po tridsiatich sekundách a strelil najrýchlejší gól novej éry Premier League.

Sam Field (West Bromwich Albion)

Záložník WBA sa do povedomia fanúšikov Premier League dostal v minulom ročníku, ale do prvého tímu nakukol už na konci sezóny 2015/16. Prvýkrát naskočil z lavičky proti Liverpoolu a bol pri remíze 1:1. O pár dní neskôr dostal cenu pre najlepšieho hráča akadémie a podpísal nový kontrakt. V auguste 2016 debutoval v základnej zostave, bol to duel Ligového poháru s Northamptonom Town. O päť dní neskôr bol súčasťou základu aj v Premier League proti Middlesbrough. Vo WBA pôsobí i ďalší talentovaný mladík, ktorý má na konte už 14 ligových duelov a síce Jonathan Leko.

Chris Willock (Arsenal FC/Benfica Lisabon)

V akadémii "Gunners" pôsobil od svojich piatich rokov a už ako šestnásťročného ho Arséne Wenger povolal do prvého tímu, ale iba v rámci tréningov. Na konci sezóny 2015/16 proti Aston Ville vo finále play-off U21 Premier League raz skóroval a dvakrát asistoval, čím zaujal ešte viac, a tak v septembri 2016 debutoval za áčko v Ligovom pohári proti Nottinghamu Forest. Na konci júna 2017, teda len pred pár dňami, sa však rozhodol pre trochu prekvapivý krok, keď prestúpil do portugalskej Benficy Lisabon.

Stephy Mavididi (Arsenal FC)

Jeho poslednú sezónu, ktorá mala byť možno prelomová, ale každopádne ju mal stráviť medzi mužmi, poznačilo zranenie. To mu dovolilo na hosťovaní z Arsenalu v Charltone naskočiť iba do piatich duelov. Rodák z mesta Derby nikdy za A-tím "Gunners" nehral, možno ho to ale čaká už počas tohto leta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: wikipedia.com

Diskusia

Podobné články