Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Fantastický Claudio Bravo v semifinále Pohára konfederácií: Portugalci si v rozstrele ani neškrtli!

KAZAŇ - Čakala sa väčšia dráma, no to čo predviedol Claudio Bravo, futbalový svet už dlho nevidel.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zápas semifinále Pohára konfederácií medzi Chile a Portugalskom skončil v riadnom hracom čase i v predĺžení bez gólov. O postupujúcom tak mali rozhodnúť pokutové kopy.

Prečítajte si aj: Slovan, Ružomberok a Trenčín vstupujú do bojov o prestížnu trofej: Ako sa bude dariť slovenským zástupcom v pohárovej Európe?

Jedenástková lotéria priniesla zlyhania všetkých troch portugalských strelcov Quaresmu, Moutinha i Naniho, ktorých chabé pokusy Bravo zlikvidoval. Naopak, trio čilských exekútorov malo presnú mušku a katapultovalo svoj tím do finále.

hlasy po zápase:
Claudio Bravo, kapitán a brankár Čile:
"Na konci sme už boli unavení, ale stále sme hrali s obrovským zanietením. Hrali sme aj hlavou aj srdcom. Pre nás je postup dôležitý, lebo kompletizujeme úspešný cyklus. Sme šťastní, že si môžeme zahrať vo finále."

Juan Antonio Pizzi, tréner Čile: "Žiadny hráč neurobil chybu, všetci hrali výborne až do konca tak, ako by to bol iba začiatok zápasu. Bolo to náročné, aj keď som urobil striedania. Pre ne som sa rozhodol, lebo som veril, že by to mohlo niečo priniesť. V rozstrele bol Claudio fantastický, aj hráči, ktorí ich pokusy premenili. Myslím si, že sme si zaslúžili postúpiť do finále."

Fernando Santos, tréner Portugalska: "Myslím si, že to bol pekný zápas, výborná propagácia futbalu. Hrali proti sebe dve výborné mužstvá a obe ukázali, že chcú postúpiť. Quaresma, Moutinho, Nani boli hrdinami rozstrelu na EURO 2016 proti Poľsku, teraz nie. Zaslúžia si ale ocenenie, že sa na to podujali a musím niesť zodpovednosť aj ja, lebo som ich o to žiadal."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články