Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Ronaldo má nabehnuté na ďalší triumf: Semifinále Pohára konfederácií hovorí jasnou rečou!

Petrohrad – Portugalskí futbalisti triumfovali vo svojom treťom zápase A-skupiny Pohára konfederácií FIFA 2017 nad Novým Zélandom 4:0 a postúpili do semifinále z prvého miesta tabuľky.
Zdroj: facebook.com/LaLiga
Zdieľajte:

Tím okolo Cristiana Ronalada v Petrohrade proti outsiderovi turnaja dominoval. Skóre duelu otvoril práve kanonier Realu Madrid, keď po polhodine hry premenil pokutový kop. Bol to jeho 75. gól v národnom drese. O štyri minúty neskôr pridal druhý presný zásah Bernardo Silva, na 3:0 upravil desať minút pred koncom riadneho času Andre Silva a v 90.+1 minúte stanovil konečné skóre striedajúci Nani.

Prečítajte si aj: Ďalší slovenský klub skrachoval: FK Dukla Banská Bystrica zmizne z futbalovej mapy!

Portugalsku bude v semifinálovom stretnutí chýbať stopér Pepe, ktorý v zápas videl žltú kartu, svoju druhú na turnaji a automaticky dostal stop na jeden zápas.

A-skupina – 3. kolo:

Nový Zéland - Portugalsko 0:4 (0:2)

Góly: 33. Ronaldo (z 11 m), 37. B. Silva, 80. A. Silva, 90.+1 Nani. Rozhodoval: Mark Geiger (USA), ŽK: Lewis, Ingham - Semedo, Pepe

zostavy a striedania:

N. Zéland: Marinovic - Ingham, Boxall, Durante (74. Smeltz), Smith, Doyle - Lewis (65. Barbarouses), McGlinchey (37. Tuiloma), Thomas - Rojas, Wood

Portugalsko: Rui Patricio - Semedo, Pepe, Bruno Alves, Eliseu - B. Silva (46. Pizzi), Pereira, Moutinho, Quaresma (83. Gelson) - A. Silva, Ronaldo (67. Nani)

Prvú strelu na bránku mal síce Novozélanďan Wood, no to bolo na dlhé minúty všetko. Outsider nepúšťal favorizovaných Portugalcov do šancí a tak prvá dvadsaťminútovka nepriniesla takmer žiadne väčšie šance. Prvá tutovka prišla v 26. minúte, keď si na center Quaresmu z ľavej strany nabehol Ronaldo, no jeho hlavička skončila len na brvne. To už prebrali taktovku nad zápasom Portugalci. V 32. minúte sa ujali vedenia. Pri rohovom kope spadol v pokutovom území po súboji Pereira a rozhodca nariadil jedenástku. Tú s prehľadom premenil Ronaldo. O štyri minúty neskôr bolo už 2:0. Po rýchlej akcii po ľavej strane dostal prihrávku na päťku Bernardo Silva a rozvlnil sieť. Aj ďalšie minúty boli v réžii Portugalska, ktoré si vypracovalo viacero šancí, ale chýbalo mu lepšie zakončenie. V 58. minúte sa dostali blízko ku gólu aj ich súperi. Doyle poslal loptu do malého vápna, Wood ju v sklze nasmeroval do bránky, no Rui Patricio stihol zasiahnuť. Na druhej strane sa vytiahol brankár Marinovic po veľkých šanciach A. Silvu a striedajúceho Naniho. V 80. minúte však kapituloval tretíkrát. A. Silva sa v samostatnej akcii dostal až na hranicu päťky a presnou strelou zvýšil na 3:0. V prvej minúte nastaveného času pridal štvrtý gól Nani.

hlasy po zápase:

Fernando Santos, tréner Portugalska: Nebolo to ideálne. Náš výkon mal dobré stránky, ale videl som tam aj nedostatky. No celkovo som spokojný."

Cristiano Ronaldo, kapitán Portugalska: "Bol to dobrý zápas. Sme veľmi šťastní, že sme sa prebojovali do semifinále. To bol náš cieľ."

Anthony Hudson, tréner Nového Zélandu: "Za stavu 0:2 sme skúsili hrať útočne, išli sme na troch útočníkov a v závere sme za to zaplatili ďalšími inkasovanými gólmi. Bolo to na nás príliš. Ale nevzdali sme to, a preto akceptujem výsledok. Každý hráč má právo bojovať až do konca v snahe zvíťaziť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články