Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chrien dal opäť gól a opäť hlavou: To sa mi ešte nestalo!

LUBLIN - Martin Chrien otvoril skóre v druhom i treťom stretnutí Slovenska na majstrovstvách Európy futbalistov do 21 rokov v Poľsku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Kým s Anglickom nestačil jeho gól na bodový zisk, proti Švédsku odštartoval trojgólové predstavenie, ktorým Slováci výrazne prehovorili do tabuľky druhých tímov. "Od začiatku sme hrali poctivý futbal, kombinovali sme. Podstatné je, že sme rýchlo skórovali, pomohlo nám to, nie ako s Angličanmi, keď sme sa zatiahli. Upokojili sme sa a darili sa nám akcie," povedal Chrien. Stredopoliar sa v oboch prípadoch presadil hlavou: "Som rád, že sa mi to na tomto šampionáte podarilo opäť. Som šťastný za také góly, no okamžite by som ich vymenil za postup. Gól hlavou som nedal veľmi dlho a takto dva za sebou, to sa mi ešte nestalo."

Prečítajte si aj: Podbrezová podpísala zmluvy s kvartetom nových hráčov

Chrien toho v jarnej časti sezóny 2016/2017 najvyššej českej súťaže v drese Viktorie Plzeň neodohral príliš, čo sa však nepodpísalo na jeho reprezentačných výkonoch. "Keď prídem do národného mužstva, klubový futbal ide bokom. Sme veľmi dobrý kolektív. Myslím si, že dva góly v troch zápasoch sú pozitívne. Dúfam, že postúpime a skórujem znova," pokračoval najlepší strelec SR na ME. To, či dostane možnosť rozšíriť na záverečnom turnaji svoj strelecký účet, už nie je v moci Slovákov.

Na rozuzlenie tabuľky druhých tímov budú zverenci Pavla Hapala čakať vyrovnane, hoci v piatok večer zrejme predsa len pribudnú Macedónsku fanúšikovia. Portugalsko potrebuje v B-skupine pri zhodnom gólovom rozdiele v skóre nastrieľať viac zásahov než Slovensko, pretože v nasledujúcom faktore disciplinárnych bodov je na tom horšie. Pokiaľ to nezvládne, zostane v hre C-skupina, kde môžu z prvého alebo druhého miesta postúpiť terajší líder Nemecko, Česko i Taliansko. "Svoje sme si odrobili, zostáva nám čakať. Duel si pozriem v pokoji, keďže ho nedokážem ovplyvniť. Budem len dúfať, že Portugalci nedajú štyri góly," dodal Chrien.

Prečítajte si aj: Hapal nechcel riskovať nasadením Valjenta, Šatka sa odvďačil presným zásahom

Jeho kolega zo stredu poľa Matúš Bero sa na šampionáte zatiaľ nedočkal zásahu. Proti Švédsku bol k nemu viackrát veľmi blízko. "Chceli sme streliť čo najviac gólov a to sa nám podarilo. Za výkon na nás môže byť Slovensko hrdé, ukázali sme, že mladé kolektívy môžu byť ešte silnejšie ako niektoré dospelé. Síce som zatiaľ nedal gól, ale možno keby som ho strelil ja, tak by sme nezvíťazili. Dôležité je, ako dopadne zápas, nie, kto dá gól. Je to vo hviezdach, dúfame, že nám osud dopraje," vyhlásil Bero.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články