Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Panika na turínskom námestí počas finále LM si napokon vyžiadala jeden ľudský život

TURÍN - Panika na turínskom námestí si napokon vyžiadala život fanúšičky
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tridsaťosemročná fanúšička Juventusu Turín podľahla vo štvrtok večer zraneniam, ktoré utrpela pred dvoma týždňami pri masovej panike na turínskom námestí počas sledovania priameho prenosu finále futbalovej Ligy majstrov. Jej úmrtie potvrdili talianskym médiám lekári turínskej nemocnice, v ktorej ležala od osudného dňa.

Prenos duelu Juventus Turín - Real Madrid (1:4) z Cardiffu sledovalo v sobotu 3. júna približne 30.000 priaznivcov Juventusu na obrej obrazovke na turínskom námestí Piazza San Carlo. Po hlasitej explózii približne desať minút pred koncom finále sa ozvali výkriky "bomba" a v obavách z teroristického útoku vypukla panika. Ľudia námestie rýchlo opustili, postrácali pritom topánky a ďalšie osobné veci, pričom množstvo z nich sa zranilo o kovové zábradlie. Počet zranených sa podľa úradov vyšplhal na číslo 1527.

Prečítajte si aj: Hapal vsadí na osvedčenú zostavu z kvalifikácie: Chceme zvíťaziť

Tridsaťosemročná Talianka pri panickom úteku utrpela infarkt a od začiatku bola v kritickom stave. Po jej smrti vyhlási starostka Turína Chiara Appendinová jeden deň smútku. V kritickom stave bol aj sedemročný chlapec, ktorého už ale v utorok z nemocnice prepustili a bude sa v domácom prostredí zotavovať z poranenia hlavy a hrudníka, informovala agentúra APA.

Real zvíťazil vo finále Ligy majstrov 2016/2017 nad Juventusom Turín 4:1 a do svojej vitríny získal už rekordnú 12. trofej za prvenstvo v Európskom pohári majstrov, resp. LM.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články