Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Poliaci si proti našim veria, Stepinski: Dôkladne sme sa pripravili

LUBLIN - Stepinski pred duelom so Slovenskom: "Detailne sme ich sledovali"
Zdroj: PZPN
Zdieľajte:

Tréner poľskej reprezentácie do 21 rokov Marcin Dorna má na európskom šampionáte tejto vekovej kategórie k dispozícii troch futbalistov so skúsenosťami z vlaňajších ME vo Francúzsku. V piatkovom súboji A-skupiny so Slovenskom (20.45 h, Arena Lublin) môže nasadiť stredopoliarov Bartosza Kapustku a Karola Linettyho, ako aj útočníka Mariusza Stepinského.

Z kádra slovenskej dvadsaťjednotky si účasť na EURO 2016 pripísal iba Milan Škriniar, pomer sa však vyrovnáva pri pohľade na zápisy zo stretnutí. Spomedzi poľskej trojice si nielen atmosféru, ale aj zápasové vyťaženie vyskúšal akurát Kapustka, ďalší dvaja zostali v pozícii nevyužitých náhradníkov.

"Je to nová kapitola, no rovnaká radosť a výzva. Každý je hrdý, že môže reprezentovať Poľsko, či už na ME, alebo na šampionáte do 21 rokov. Verím, že sme vo veľmi dobrej forme, nie je však čas na prehnané vyhlásenia, sústredíme sa na tréning a potom na duel. Na šampionát prišlo dvanásť tímov s mnohými dobrými hráčmi a všetci chcú uspieť," povedal na štvrtkovej predzápasovej tlačovej konferencii Kapustka, ktorý sa po lanskom prestupe z Cracovie Krakov do Leicestru City nedočkal v uplynulej sezóne štartu v anglickej Premier League: "Najdôležitejší je tréningový rytmus. Hral som s mužstvom do 23 rokov, takže mi nehrozí nedostatok prípravy. Máme prispôsobené tréningové programy, som stopercentne nachystaný."

Prečítajte si aj: V Rusku štartuje Pohár konfederácií, favoritmi Čile a Portugalsko

Linetty pozná Škriniara z ich spoločného pôsobenia v talianskej Sampdorii Janov, ale Poliaci využili ďaleko širšie možnosti študovania svojho úvodného oponenta. "Mali sme brífing o našom prvom súperovi. Poznáme jeho silné i slabé stránky. Tak ako my na nich, aj oni sa pripravujú na nás. Dnes sa už nikto neutají, detailne sme ich sledovali a analyzovali," uviedol Stepinski.

Ten v porovnaní s Kapustkom nastupoval vo francúzskom Nantes pravidelne aj v najvyššej súťaži. V Ligue 1 2016/2017 mal na konte 21 zápasov, štyri góly a zhodný počet asistencií. "Je to trocha rozdiel ako na ME vo Francúzsku, pretože sme doma. Navyše, vo Francúzsku som nehral na rozdiel od Barteka. Som veľmi dobre nachystaný. V zime som sa cítil mierne unavený, chýbal mi čas na regeneráciu. Dva týždne voľna po konci klubových povinností a pred začiatkom prípravy na ME do 21 rokov mi padli vhod. Dúfam, že budeme reprezentovať Poľsko najlepším možným spôsobom," dodal Stepinski.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články